Licht en trippelend rijden in TripHopper

Heb je een bewegingsbeperking en ben je op zoek naar een licht rijdende rolstoel voor gebruik binnenshuis? Dan is onze TripHopper zeker het overwegen waard. De TripHopper heeft net als de SwayHopper een open voorframe en beensteunen die je eenvoudig van je rolstoel kunt afnemen dan wel weg kunt zwenken. Het grootste verschil met de SwayHopper is dat de TripHopper lager is gebouwd. Dit maakt de rolstoel bij uitstek geschikt om mee – de naam zegt het al – te trippelen.

Trippelen

Door te trippelen beweeg je je als rolstoelgebruiker voort met je voeten aan de grond. Trippelen is een techniek die vooral binnenshuis wordt toegepast. Om te trippelen heb je weinig armkracht nodig. Vaak is je voortbewegen met behulp van de hoepels voor binnen een net iets te grove beweging. Door te trippelen kun je preciezer bewegen.

De TripHopper van O4 Wheelchairs

TripHopper: geabduceerd frame

Het frame van de TripHopper is geabduceerd. Dit betekent dat het frame iets naar buiten gebogen is. Deze constructie zorgt ervoor dat je benen niet snel tegen de beensteunen aankomen. Op het moment dat je trippelt, heb je de beensteunen niet nodig. Door deze eraf te halen, wordt de TripHopper kleiner. Hierdoor kun je gemakkelijker en veiliger overal bij komen, zoals bij een keukenkastje, een tafel of een gasfornuis. Er zit je dus bij de TripHopper letterlijk niets in de weg als je al trippelend door je huis gaat!

Balansinstelling rolstoel

Een ander voordeel van de TripHopper is dat je er lekker licht mee kunt rijden. Als je gaat trippelen, leun je automatisch meer met je lichaam naar voren. Dit houdt in dat het gewicht zich meer aan de voorkant (van je rolstoel) bevindt. Om te voorkomen dat je rolstoel zwaar rijdt, hebben wij ons RCA-Seat-system ontwikkeld.

Onze zitunits zijn met een interface aan de frames van onze rolstoelen gemonteerd. De units zitten op vier punten om de framebuis geklemd. Hiervoor is de positie van de zitting ten opzichte van de (achter-) wielen traploos aan te passen. Je verandert hiermee de balansinstelling van de rolstoel en je bepaalt hoe licht een rolstoel rijdt. Hoe meer van het (totaal-) gewicht over de achterwielen gebalanceerd is, hoe lichter de rolstoel rijdt.

Actief vs. passief

Dit kan echter ook te licht zijn doordat er teveel gewicht naar de achterwielen gaat. De rolstoel heeft dan constant de neiging om achterover te kiepen. Andersom kan ook. De rolstoel is in dat geval in plaats van te actief juist te passief ingesteld, waardoor hij erg zwaar rijdt. Het is belangrijk om een persoonlijke instelling te vinden waarbij sprake is van zo weinig mogelijk voorwieldruk, maar waarbij je je wel veilig voelt. Gelukkig kun je dit bij onze rolstoelen letterlijk tot op de millimeter nauwkeurig laten instellen door jouw leverancier.

Gebruik buitenshuis

Wil je de TripHopper ook buitenshuis gebruiken? Geen probleem! In dat geval bevestig je heel eenvoudig de beensteunen aan de rolstoel zodat je er ook buiten mee op uit kunt. Wil je je rolstoel graag uitrusten met een elektrische aandrijving of een handbike? In dat geval raden wij de SwayHopper aan.

TripHopper volledig op maat gemaakt

Denk jij dat de TripHopper jouw rolstoel is? Op basis van een 3D-bodyscan gaan wij voor jou aan de slag. Net als al onze andere rolstoelen wordt ook jouw TripHopper volledig op maat gemaakt.

TripHopper samenstellen

 

De rolstoel voor de juiste zithoogte

De voordelen van de TripHopper op een rij: 

  • Licht rijdende rolstoel;
  • Geschikt om mee te trippelen;
  • Beensteunen zijn wegzwenkbaar dan wel af te nemen;
  • Bevordert de mobiliteit en vergroot de bewegingsvrijheid;
  • Maximale beenruimte door naar buiten gebogen frame;
  • Comfortabel en rustig rijden dankzij de uitstekende schokabsorptie;
  • Geïntegreerde anti-kiepbeveiliging in het frame;
  • Eenvoudig te verkleinen en te vervoeren.

TripHopper, for optimal control

contact