SwayHopper: rolstoel voor maximale bewegingsvrijheid

Een van onze meest populaire rolstoelmodellen is de SwayHopper. Deze eigentijdse rolstoel met open voorframe en dubbele bebuizing is vooral geschikt voor rolstoelgebruikers die zowel in huis als buiten de deur graag maximaal hun bewegingsvrijheid willen benutten. Net als de OlympicHopper kan de SwayHopper een gebruikersgewicht dragen van 120 kg tot maximaal 160 kg bij een versterkte opbouw.

SwayHopper: open voorframe

Het open voorframe biedt ruimte voor beensteunen de je heel eenvoudig naar buiten kunt wegdraaien dan wel af kunt nemen. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijker om je al trippelend – met de voeten aan de grond – in huis voort te bewegen. Door deze eraf te halen, wordt de SwayHopper kleiner. Hierdoor kun je gemakkelijker en veiliger overal bij komen, zoals bij een keukenkastje, een tafel of een gasfornuis.
Bovendien vergemakkelijken de wegklapbare en afneembare beensteunen en instelbare voetsteunen het in- en uitstappen en geven je benen meer ruimte. Wil je met je benen omhoog liggen? In dat geval kun je de beensteunen eenvoudig vervangen door comfort beensteunen.

De SwayHopper van O4 Wheelchairs

Balansinstelling rolstoel

Een groot pluspunt van de SwayHopper is dat hij lekker licht rijdt. Als je gaat trippelen, leun je automatisch meer met je lichaam naar voren. Dit houdt in dat het gewicht zich meer aan de voorkant (van je rolstoel) bevindt. Om te voorkomen dat je rolstoel zwaar gaat rijden, hebben wij ons RCA-Seat-system ontwikkeld dat je in staat bent om de perfecte balansinstelling op jouw rolstoel te vinden.

Je verandert de balansinstelling van je rolstoel door de positie van de zitting ten opzichte van de (achter)wielen traploos aan te passen. Dit is mogelijk doordat onze zitunits met een interface op vier punten om de framebuis van onze rolstoelen zijn geklemd. Hoe meer van het (totaal-) gewicht over de achterwielen gebalanceerd is, hoe lichter de rolstoel rijdt.

Actief vs. passief

Dit kan echter ook te licht zijn doordat er teveel gewicht naar de achterwielen gaat. De rolstoel heeft dan constant de neiging om achterover te kiepen. Andersom kan ook. De rolstoel is in dat geval in plaats van te actief juist te passief ingesteld, waardoor hij erg zwaar rijdt. Het is belangrijk om een persoonlijke instelling te vinden waarbij sprake is van zo weinig mogelijk voorwieldruk, maar waarbij je je wel veilig voelt. Gelukkig kun je dit bij onze rolstoelen letterlijk tot op de millimeter nauwkeurig laten instellen door jouw leverancier.

Gebruik buitenshuis

Ook voor gebruik buitenshuis is de SwayHopper erg geschikt. In dat geval bevestig je in een handomdraai de beensteunen aan de rolstoel zodat je er ook buiten mee op uit kunt. Bovendien kan de SwayHopper heel makkelijk worden voorzien van een elektrische aandrijving of een handbike.

SwayHopper volledig op maat gemaakt

Denk jij dat de SwayHopper jouw rolstoel is? Op basis van een 3D-bodyscan gaan wij voor jou aan de slag. Net als al onze andere rolstoelen wordt ook jouw SwayHopper volledig op maat gemaakt.

SwayHopper samenstellen

 

De rolstoel met prettige in- en uitstap

De voordelen van de SwayHopper op een rij:

 

  • Licht rijdende rolstoel;
  • Stabiele open frame constructie met geoptimaliseerd gewicht;
  • Beensteunen zijn wegzwenkbaar dan wel af te nemen;
  • Instelbare voetsteunen;
  • Geschikt om mee te trippelen;
  • Bevordert de mobiliteit en vergroot de bewegingsvrijheid
  • Maximale beenruimte door naar buiten gebogen frame;
  • Comfortabel en rustig rijden dankzij de uitstekende schokabsorptie;
  • Geïntegreerde anti-kiepbeveiliging in het frame;
  • Eenvoudig te verkleinen en te vervoeren.

SwayHopper, for greatest diversity

contact

Rolstoel, rolstoel.nl, rolstoel op maat, rolstoelen, O4 Wheelchairs, SwayHopper