Versterkt en comfortabel rijden met de Flow Original

Afhankelijk van je behoeften en wensen als rolstoelgebruiker kun je bij O4 Wheelchairs kiezen uit een range van Flow rolstoelen. De Flow Original is er een van. Het frame van de Flow Original eventueel geschikt voor een elektrische aandrijving of een handbike.

Flow Original: sterk boxframe

De Flow Original heeft een strak gebogen en sterk boxframe (dubbele buis). Dit maakt de rolstoel robuuster en kan daardoor een gebruikersgewicht tot 120 kg dragen. Eventueel kan de Flow Original versterkt worden opgebouwd, waarna hij een gewicht tot wel 160 kg kan dragen.

De Flow Original van O4 Wheelchairs

One-arm-drive

Voor rolstoelgebruikers met een halfzijdige verlamming kan de Flow Original worden uitgerust met 1-handaandrijving (one-arm-drive) dan wel hemi-besturing om hen in staat te stellen een handbewogen rolstoel te rijden.


Balansinstelling rolstoel

De Flow Original rijdt aangenaam licht en soepel. Het zitcomfort wordt gerealiseerd door het ergonomisch Flow Seat System. De zitunits zitten met een interface aan de frames van de rolstoelen gemonteerd. De units zitten op vier punten om de framebuis geklemd. Hiervoor is de positie van de zitting ten opzichte van de (achter-) wielen traploos aan te passen. Je verandert hiermee de balansinstelling van de rolstoel en je bepaalt hoe licht een rolstoel rijdt. Hoe meer van het (totaal-) gewicht over de achterwielen gebalanceerd is, hoe lichter de rolstoel rijdt.


Actief vs. passief

Dit kan echter ook te licht zijn doordat er teveel gewicht naar de achterwielen gaat. De rolstoel heeft dan constant de neiging om achterover te kiepen. Andersom kan ook. De rolstoel is in dat geval in plaats van te actief juist te passief ingesteld, waardoor hij erg zwaar rijdt. Het is belangrijk om een persoonlijke instelling te vinden waarbij sprake is van zo weinig mogelijk voorwieldruk, maar waarbij je je wel veilig voelt.


Aanvullende behoeften?

De Flow Original heeft een vast voorframe. Wil je de beensteun kunnen afnemen of wegdraaien of wil je de mogelijkheid om binnenshuis vooruit te kunnen trippelen, dan adviseren wij Flow Easy Active. Deze rolstoelmodellen hebben beide een open voorframe.

Flow Original volledig op maat gemaakt

Denk jij dat de Flow Original jouw rolstoel is? Op basis van een 3D-bodyscan gaan wij voor jou aan de slag. Net als al onze andere rolstoelen wordt ook jouw Flow Original volledig op maat gemaakt.

Meer weten over de Flow Original? Download dan de brochure of bekijk de specificaties.

De rolstoel met heel veel mogelijkheden

Voordelen Flow Original rolstoel:

  • Sterk aluminium boxframe voor een gebruikersgewicht tot 120 kg;
  • Eventueel versterkt op te bouwen tot een gebruikersgewicht van 160 kg;
  • Lage rolweerstand vanwege balansinstelling;
  • Comfortabel en rustig rijden dankzij de uitstekende schokabsorptie;
  • Geïntegreerde antikiep-beveiliging in het frame;
  • Volledig op maat gemaakt op basis van 3D-bodyscan;
  • Eenvoudig te verkleinen en te vervoeren.

Flow Original, for an active life

contact