Aangenaam licht rijden met de EasyHopper

Afhankelijk van je behoeften en wensen als rolstoelgebruiker kun je bij O4 Wheelchairs kiezen uit verschillende rolstoelmodellen. Een van onze meest populaire modellen is de EasyHopper vanwege zijn eenvoudige maar moderne frame design en lichte gewicht. De EasyHopper kan ook worden voorzien van een zithoekverstelling. In dat geval wordt het een WorkHopper genoemd.

EasyHoppper: eenvoudig en licht frame

De EasyHopper heeft van alle modellen het meest eenvoudige frame en is geschikt voor rolstoelgebruikers met een gewicht tot 100 kg. Vanwege zijn lichte gewicht en moderne design is het ook een van onze meest gewaardeerde modellen. Bovendien is hij eenvoudig te verkleinen en te vervoeren vanwege de inschuifbare antikiepwielen, de neerklapbare rugleuning en de afneembare zitting en achterwielen.

De EasyHopper van O4 Wheelchairs

Balansinstelling rolstoel

Net als onze andere rolstoelen is ook de EasyHopper voorzien van het RCA-Seat-System. De zitunits zitten met een interface aan de frames van de rolstoelen gemonteerd. De units zitten op vier punten om de framebuis geklemd. Hiervoor is de positie van de zitting ten opzichte van de (achter-) wielen traploos aan te passen. Je verandert hiermee de balansinstelling van de rolstoel en je bepaalt hoe licht een rolstoel rijdt. Hoe meer van het (totaal-) gewicht over de achterwielen gebalanceerd is, hoe lichter de rolstoel rijdt. Dit kan echter ook te licht zijn doordat er teveel gewicht naar de achterwielen gaat. De rolstoel heeft dan constant de neiging om achterover te kiepen. Andersom kan ook. De rolstoel is in dat geval in plaats van te actief juist te passief ingesteld, waardoor hij erg zwaar rijdt. Het is belangrijk om een persoonlijke instelling te vinden waarbij sprake is van zo weinig mogelijk voorwieldruk, maar waarbij je je wel veilig voelt.

Aanvullende behoeften?

Heb je aanvullende wensen of behoeften zoals een elektrische aandrijving of een handbike? Dan is het frame van de OlympicHopper meer geschikt. Dit rolstoelmodel heeft dezelfde mogelijkheden als de EasyHopper, maar kan een gebruikersgewicht dragen tot 120 kg. Eventueel kan de OlympicHopper versterkt worden opgebouwd, waarna hij een gewicht tot 160 kg kan dragen. Wil je de beensteun kunnen afnemen of wegdraaien of wil je de mogelijkheid om binnenshuis vooruit te kunnen trippelen, dan adviseren wij de SwayHopper.

EasyHopper volledig op maat gemaakt

Denk jij dat de EasyHopper jouw rolstoel is? Of ben je benieuwd hoe de zithoekverstelling van de WorkHopper jouw ondersteunt en extra mogelijkheden biedt? Op basis van een 3D-bodyscan gaan wij voor jou aan de slag. Net als al onze andere rolstoelen wordt ook jouw EasyHopper volledig op maat gemaakt.

Meer weten over de EasyHopper? Download dan de brochure of bekijk de specificaties.

EasyHopper samenstellen

 

De lichtste en meest compacte rolstoel

De voordelen van de Easyhopper op een rij:

  • Comfortabele en licht rijdende rolstoel;
  • Modern en strak design;
  • Lage rolweerstand vanwege balansinstelling;
  • Comfortabel en rustig rijden dankzij de uitstekende schokabsorptie;
  • Geïntegreerde antikiep-beveiliging in het frame;
  • Volledig op maat gemaakt op basis van 3D-bodyscan;
  • Eenvoudig te verkleinen en te vervoeren.

 

Thomas van WheelchairMafia test de O4 EasyHopper

EasyHopper, for a light ride

contact