Binnen handbereik bedienbare beensteunen

Het wegzwenken van beensteunen van een rolstoel kan soms een uitdagende handeling zijn. Zelf ervaar je ook dat veel systemen log en instabiel zijn. Kies je voor deze optie*, dan ben je in staat om rechtopzittend de beensteunen van jouw Hopper weg te klappen. Naar voren leunen is niet langer nodig. Dit maakt in- en uitstappen ook veiliger en houd je van grondcontact tijdens werkzaamheden? Ook dan zijn deze beensteunen ideaal.

Door de beensteun naar voren of naar achteren te bewegen door middel van de hendel welke je binnen handbereik hebt, wordt het gemakkelijker om in en uit te stappen (het maken van transfers). Duw je de hendel naar achteren? Dan klappen de beensteunen weer naar voren. Je kunt nu gemakkelijk je benen in de beensteunen plaatsen.

* - geschikt voor de SwayHopper

Singels voor de rugleuning

Je nieuwe Hopper is exact afgestemd op jouw maten en gewicht. Om een individuele rugcontour te creëren zijn de O4-singels als optie aan de rugleuning toe te voegen. Een juiste rugcontour zorgt voor een open en stabiele zithouding. De O4-singels kunnen ingesteld worden door O4 WheelChairs, een dealer of door jezelf.

Om te beginnen is het van belang dat je in de stoel op het ergoknikpunt zit. De bekkenpositie vormt namelijk de basis voor een goede zithouding die je fixeert met de horizontale singels. Vervolgens zorg je er met de verticale singel voor dat de gewenste rugvorm met klittenband wordt gewaarborgd, ook bij het verzitten. Alles goed ingesteld? Trek dan de luchtdoorlatende rughoes over de rugleuning.

Ook voor praktische rolstoel accessoires voor jouw O4-rolstoel kun je bij ons terecht. Hieronder vind je de accessoires die je bij ons kunt kopen en de bijbehorende prijzen. Naast deze accessoires bieden we bij onze rolstoelen verschillende rolstoelopties aan, zoals gekleurde rughoezen, verschillende zitkussens en hoepelovertrekken. Deze opties vind je op het bestelformulier van de rolstoelen.


Heb je interesse in onze rolstoel accessoires? Neem dan contact op via het contactformulier.

Rolstoel accessoires

Prijs

Rolstoel accessoires

Prijs

Duwbeugel € 225 Lumbaalband € 51
Veiligheidsgordel € 25 Spaakbeschermer transparant € 120
Hoofdsteun € 195 Spaakbeschermer met O4-opdruk € 100
Tasje onder de zitting € 75 Incontinentiehoes € 75
Optreksteun voor aan de rug € 50 College-werkblad Op aanvraag
Kuitband € 25 Pelot Op aanvraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

contact

kontakt

contact

contact