We hebben een winnaar! Nadat er behoorlijk wat stemmen binnen zijn gekomen via onze social media kanalen en via de website, is Wijchen door O4 Wheelchairs uitgeroepen tot "Meest toegankelijke stad van Nederland"! Of dit ook echt zo is, dat willen wij natuurlijk ervaren. Op donderdag 10 oktober zal Wheelchair Mafia daarom in opdracht van O4 Wheelchairs de toegankelijkheid van Wijchen gaan testen. De mannen van Wheelchair Mafia zullen van 11.00 uur tot 15.30 uur in het centrum van Wijchen te vinden zijn. Uiteraard leggen zij dit vast op video. 
We houden jullie op de hoogte. 


Het is bijna weer zo ver, de Week van de Toegankelijkheid. Tijdens deze week – van 7 t/m 11 oktober - laten we door middel van allerlei activiteiten en initiatieven zien dat mensen met een (fysieke) beperking aan alles kunnen meedoen wat voor mensen zonder beperking ook vanzelfsprekend is. O4 Wheelchairs moedigt dit initiatief van harte aan. Sterker nog, ook wij willen graag meedoen! Hoe? Door op zoek te gaan naar de meest toegankelijke stad van Nederland. En jij kunt ons daarbij helpen!

Toegankelijk recreëren
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid wordt aandacht gevraagd voor toegankelijk recreëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid van stadscentra, musea, pretparken, monumenten, theaters, evenementen en natuurgebieden. Veel gemeenten in Nederland werken al hard om hun stad voor iedereen toegankelijk te maken. Ook veel bedrijven en organisaties hebben al verschillende initiatieven en activiteiten ondernomen om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen.

Weg met obstakels
Helaas komen mensen met uiteenlopende beperkingen in het dagelijks leven nog steeds veel obstakels tegen. Denk aan ontoegankelijke cafés, restaurants en festivals. Maar ook bijvoorbeeld aan onvolledige of onduidelijke informatie op websites, of werknemers die niet weten wat ze kunnen doen als ze te maken krijgen met mensen die een beperking hebben.

Op zoek naar de meest toegankelijke stad
De komende weken gaan wij op zoek naar de meest toegankelijke stad van Nederland. Woon jij in een stad die het goed voor elkaar heeft als het gaat om toegankelijkheid? Of ken je een stad die heel toegankelijk is? Laat het ons weten door het formulier hieronder in te vullen. Je kunt ook een reactie achterlaten bij een van de posts die je de komende weken over dit onderwerp gaat tegenkomen op onze Facebookpagina. De stad die de meeste stemmen krijgt, die gaan wij uiteraard bezoeken. We willen immers wel weten of er inderdaad nauwelijks obstakels zijn. Hoe we dit gaan doen? Daarvan houden we je op de hoogte! 

Doe mee en laat je horen! It’s gonna be fun!

De Week van de Toegankelijkheid is een project van Ieder(in), een landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. Ga voor meer informatie naar Iederin.nl.

contact

contact

contact

kontakt