O4 Wheelchairs kijkt terug op een bijzonder geslaagde REHACARE 2019 in Düsseldorf. Er was veel belangstelling voor onze producten van zowel particuliere bezoekers als professionals uit de branche. De eerste vervolgafspraken staan dan ook al weer in de agenda.

Maar liefst 38.600 bezoekers uit tachtig landen kwamen op de internationale vakbeurs af om informatie in te winnen over hulpmiddelen die het leven van mensen met een lichamelijke beperking of zorgbehoefte en dat van ouderen vergemakkelijken. Daarnaast spraken zelfhulpgroepen, sociale instanties en politieke afgevaardigden over actuele politieke vraagstukken op het gebied van gehandicapten- en gezondheidszorg.

Mooie mix
“REHACARE levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het veiligstellen van zelfbeschikking en meer inclusie in het dagelijks leven, de arbeidswereld en de zorg,” aldus Wolfram N. Diener, directeur van Messe Düsseldorf over het belang van de vakbeurs. “Op het gebied van internationaliteit heeft het aanbod van REHACARE zoals gebruikelijk de maat bepaald; meer dan twee derde van het aantal deelnemers kwam uit het buitenland. De mooie mix van gerenommeerde midden- en kleinbedrijven, gedreven uitvinders en oprichters van ondernemingen overtuigde de bezoekers met innovatieve oplossingen voor vrijwel ieder levenssegment en iedere beperking. Er werden zowel producten gepresenteerd die al verkrijgbaar zijn, als prototypes die binnenkort op de markt worden geïntroduceerd.”

Digitalisering
Belangrijk thema dit jaar was digitalisering. Er werd uitgebreid gediscussieerd over hoe digitalisering de zelfhulp gaat veranderen en welke bijdrage dit kan leveren om informatie-en communicatieprocessen te optimaliseren. “Als wij de zelfhulp succesvol naar de toekomst willen leiden, moeten we onszelf deze vragen stellen en nieuwe concepten ontwikkelen,” aldus Danner. “We profiteren daarbij van de expertise van de REHACARE-exposanten en de innovaties en oplossingen die zij presenteren.”

De bezoekers van REHACARE waren ook dit jaar vooral geïnteresseerd in mobiliteitshulpmiddelen en hulpmiddelen voor het dagelijks leven, gevolgd door hulpmiddelen voor mensen met een zintuigelijke beperking en smart soft- en hardware voor communicatie. De exposanten van REHARE uitten zich positief over het verloop van de beurs en waren erg blij met de openheid en nieuwsgierigheid van de bezoekers.

We hopen je graag te zien bij de volgende REHACARE, die plaatsvindt van 23 t/m 26 september 2020 in Düsseldorf.

contact

contact

contact

kontakt

Rehacare 2019