Hoe vaak veranderen we onze zitpositie gedurende de werkdag? Mensen die niet in een rolstoel zitten, kunnen tijdens een lange dag op kantoor ‘hun benen strekken’. Helaas is dat voor rolstoelgebruikers geen optie. Speciaal voor hen heeft O4 de WorkHopper ontwikkeld, een dynamische en ergonomische oplossing die specifiek is ontworpen voor de werkplek. Belangstellenden kunnen deze rolstoel, evenals andere modellen, testen tijdens de REHACARE, die plaatsvindt van 18 t/m 21 september in Düsseldorf.

De meeste werkplekken die zijn gemaakt voor mensen met een handicap, houden langere perioden in een statische positie in. Dat is erg vermoeiend en zorgt voor zeer hoge statische belastingen op het lichaam, waardoor het voor rolstoelgebruikers des te belangrijker is om de druk op de bovenste ledematen te verminderen.

3D-bodyscan
De WorkHopper is gebaseerd op een 3D-bodyscan en op maat gemaakt voor de exacte lichaamsafmetingen en unieke behoeften van de gebruiker. De functie om de rug- en zithoek aan te passen zorgt ervoor dat gebruikers altijd comfortabel zitten en probleemloos hun werkdag doorkomen.

“We zeggen altijd dat er niet zoiets bestaat als één juiste zithouding”, zegt Michiel Raterink van O4 Wheelchairs. “Je volgende zithouding is altijd de juiste en beste. De WorkHopper biedt actieve en variabele ondersteuning, mobiliteit en meer bewegingsvrijheid in de rolstoel en zo veel of zo weinig ondersteuning als de gebruiker wil of nodig heeft.”

Uitstekende schokabsorptie
Het was voor de fabrikant belangrijk om een rolstoel te maken die niet alleen geschikt is voor een kantooromgeving. Dat is de reden waarom de WorkHopper uitstekende schokabsorptie biedt, waardoor gebruikers ook comfortabel rond een fabriek, magazijn of industriële locatie kunnen bewegen zonder moe te worden of  een houdinggerelateerde pijn te krijgen.

"Hoewel de WorkHopper het gemakkelijker maakt om in een kantoor aan een bureau te werken, leent de stoel zich ook voor het werken in een fabriek of werkplaats. Wij geloven dat de rolstoel een eindeloos scala aan toepassingen heeft. Je moet elk geval afzonderlijk en eenvoudig bekijken en dingen proberen. "

Meer bewegingsvrijheid
De instelbare instellingen vergemakkelijken niet alleen ergonomisch zitten, maar bieden ook meer bewegingsvrijheid en zorgen voor betere beroepsprestaties. Raterink: "Dit verkleint de verschillen tussen rolstoelgebruikers en hun collega's zonder rolstoel en vergroot de diversiteit op de werkplek."

Uiteindelijk komt dit niet alleen de rolstoelgebruikers ten goede. Immers, zodra de vermoeiende effecten van langdurig zitten zijn geëlimineerd, hebben mensen meer energie op het werk. Dit houdt werknemers tevreden en productief, wat ook de werkgever enorm ten goede komt.

Naast de Workhopper en andere rolstoelen uit zijn assortiment neemt O4 Wheelchairs ook een prototype van zijn nog in ontwikkeling zijnde monoframe mee naar de beurs in Duitsland. Deze rolstoel uit één stuk is licht van gewicht en biedt verschillende instelmogelijkheden voor de rughoek. Verder toont O4 Wheelchairs op de beurs zijn nieuwe webshop, om bezoekers en leveranciers de gelegenheid te geven online een rolstoel te configureren en te bestellen.

Bezoek O4 Wheelchairs op de REHACARE
Wil je meer weten over de WorkHopper of een van de andere modellen testen van O4 Wheelchairs? Of ben je benieuwd naar de nieuwe webshop? Bezoek ons dan in september op de REHACARE in Düsseldorf (hal 4, stand B16).

contact

contact

contact

kontakt

Test O4's WorkHopper en andere modellen op REHACARE