Heb jij van je werkgever al een kerstpakket gekregen? O4 Wheelchairs gooit het dit jaar eens over een heel andere boeg! In plaats van een doos vol lekkers geeft O4 Wheelchairs haar medewerkers een….boom! Ja, je leest het goed! Zodra de winter voorbij is, mogen al onze medewerkers hun eigen boom planten. Hiermee wil O4 Wheelchairs een bijdrage leveren aan het toenemende milieu- en klimaatprobleem.

Een boom schenkt zuurstof, vruchten, levert  hout voor duurzame woningen, slaat CO2 op, vangt wind, dempt temperatuurpieken, geeft koelte en schaduw, vermindert hitte stress, houdt het water vast… teveel om op te noemen!

Hout is het materiaal van de 21ste eeuw
Maar er is meer. Want hout is ook het nieuwe beton. Om een houten woning te bouwen is 50m3 hout nodig. Op dit moment wordt in de Achterhoek rondhout geproduceerd waarmee 290 houten woningen per jaar kunnen worden gebouwd.

Als vanaf 2020 de regio Achterhoek jaarlijks twee procent van zijn oppervlakte extra gaat bebossen betekent dit dat per jaar 1.764 hectare van bossen, hagen, lanen wordt voorzien. Genoeg hout om in 2060 alle benodigde huizen in deze regio duurzaam te bouwen. Want waarom zou je – FCS-gecertificeerd  – hout van ver halen als het in de omgeving groeit?

Goed voor de economie
Het planten van bomen is bovendien goed voor de economie. Zo biedt het zowel de bouw- als de industriële houtbouwsector mogelijkheden om te groeien. Houtskeletbouwbouw en clt-bouw (cross-laminated-timber) is dé circulaire en duurzame manier van bouwen.

Kortom, wij zien alleen maar voordelen van het geven van een boom als kerstpakket! We hebben immers maar één aarde, laten we er zuinig op zijn!

Op de foto: Merle de Vreede, bezitter van een O4 Wheelchairs rolstoel heeft speciaal voor de gelegenheid vilten kerstboompjes gemaakt en geleverd. Nu dus nog even een 'nepperd', maar in het voorjaar van 2020 krijgen de medewerkers van O4 Wheelchairs een echte boom die ze mogen uitkiezen bij een boomkwekerij

contact

contact

contact

kontakt

Merle de Vreede en haar vilten kerstboompjes