Het weekend in Italië (12 en 13 Mei 2017) bood Laura de Vaan naast twee succesvolle wedstrijden haar het leiderschap in het klassement van de Word Cup! Hierover bericht laura op haar website:

"Een dag na haar overwinning in de tijdrit, is Laura zaterdag tweede geworden in de wegrit van de World Cup in Maniago. De overwinning ging naar landgenote Jennette Jansen. Door haar tweede plaats en de winst van vrijdag, is Laura na dit weekend wel de leidster in het klassement van de World Cup. "We gingen samen met de H4 mannen van start en daarbij moest ik Jennette al snel laten gaan", kijkt Laura terug. "In eerste instantie bleef het verschil klein. Het kiezen van het verkeerde wiel maakte dat het verschil daarna snel groter werd. De man bij wie ik in het wiel zat moest het groepje laten gaan."

Vervolgens pakte de wedstrijd niet in Laura's voordeel uit. "Waar de rest van 'ons' groepje uiteindelijk aansluiting vond bij het groepje van Jennette, gold dat voor mij en de overgebleven man niet. Enige tijd bleef het gat ongeveer even groot, maar na drie rondes werd de voorsprong van Jennette groter. Op twee en een halve ronde van het einde kwam ik alleen te zitten, en naar ik later begreep Jennette ook. Mijn achterstand werd vanaf dat moment weer kleiner, maar was te groot om nog goed te kunnen maken."

Laura, van harte gefelicteerd met deze mooie prestaties! Op naar de volgende overwinning!

contact

contact

contact

kontakt

LauradeVaan_Koppositie_WordCup2017_O4wheelchairs