Als troste sponsor van Paralymisch handbikester Laura de Vaan, volgen wij haar webstrijden natuurlijk op de voet! In het afgelopen weekend (12 en 13 Mei 2017) reed Laura wederom fantastische wedstrijden! Op haar website schrijft Laura de volgende samenvatting, deze delen wij vanzelfsprekend met trots!

"In het Italiaanse Maniago heeft Laura vrijdagmiddag haar eerste World Cup overwinning van het seizoen geboekt. Ze verwees de Duitse Dorothee Vieth en landgenote Jennette Jansen naar de plaatsen twee en drie in de tijdrit over 11,4 kilometer. "Op een parcours dat vlak leek, maar niet vlak was", kijkt Laura terug. "Op de heenweg liep het licht naar beneden en op de terugweg dus omhoog. En we finishten op de kinderkopjes, onder natte omstandigheden. Tijdens de tijdrit kregen we met een fikse bui te maken. Maar hoewel het deelnemersveld wel sterk was, waren we ook maar met drie rijdsters. Er was dus niemand die een nadeel of voordeel had door het weer."

Slechts twee tegenstandsters had Laura dus, maar dat waren er wel twee van niveau. De overwinning kwam er dan ook niet zomaar. "Ik heb het gevoel dat mijn vorm goed is. Die van Dorothee wellicht wat minder, maar ze is nooit zomaar verslagen. Kijkend naar mijzelf was dit een lekkere tijdrit. Op de heenweg ging het 'makkelijk', waardoor ik me afvroeg of ik niet te voorzichtig van start ging. Maar op de terugweg kon ik goed doortrekken. Het laatste stuk was lastig." Zaterdag staat de wegwedstrijd op het programma in Maniago."

Wij felicereren Laura van harte met deze topprestatie!

contact

contact

contact

kontakt

Lauradevaan_Maniago_2017_O4Wheelchairs