Paralympisch handbikester Laura de Vaan heeft onlangs na het behalen van de Nederlandse titel Handbiken bij de vrouwen besloten om een punt te zetten achter haar sportcarrière. O4 Wheelchairs heeft Laura de afgelopen jaren gesponsord en op de voet gevolgd. Hoewel wij het jammer vinden om deze kanjer niet meer te zien knallen, hebben wij alle begrip voor Laura’s besluit.

In 2017 begon Laura nog een laatste keer aan een paralympische cyclus, met als doel haar carrière te beëindigen na de Paralympische Spelen in Tokio. Helaas werd haar weg naar Tokio door een wijziging in het classificatiereglement plotseling afgesneden. Pogingen om de internationale sportbond en het internationaal paralympisch comité op andere gedachten te brengen liepen helaas op niets uit.

Drievoudig wereldkampioen
Laura werd in haar zestienjarige sportcarrière drie keer wereldkampioen tijdrijden. Ook behaalde ze talloze podiumplekken op internationaal niveau. Ze deed drie keer mee met de Paralympische Spelen. In Londen en Rio behaalde eremetaal: twee keer zilver in de wegwedstrijd en tweemaal brons op de tijdrit.

Naast topsport excelleerde Laura ook op intellectueel vlak. Na het afronden van een universitaire studie Nederlandse taal en Cultuur in 2005 wist ze in 2008 een promotieplaats aan de Universiteit Nijmegen te bemachtigen. In 2017 mocht ze haar onderzoek verdedigen, en met succes.

Van stoppen geen sprake
Vorige maand liet Laura voor de laatste keer zien wie in Nederland de beste handbikester is, waarna ze aankondigde volgend jaar niet meer aan wedstrijden deel te nemen. Laura: “Het is goed zo. Hier eindigt mijn sportcarrière. Naar dit besluit ben ik de laatste anderhalf jaar toegegroeid. “Hoewel het Nederlands Kamioenschap haar laatste officiële wedstrijd was, stopt de 40-jarige Laura niet met handbiken. “Ik zal nog steeds met de handbike naar mijn werk in Tiel fietsen, weer of geen weer. Maar ik zal andere doelen stellen.” Welke dit zijn, daarover gaat ze de komende tijd nadenken.

Laura, we wensen je het allerbeste, we zullen je blijven volgen en we zijn verheugd om ook achter de schermen met je te blijven samenwerken!

contact

contact

contact

kontakt

Handbikester Laura de Vaan stopt