Er is een nieuw gezicht bij O4 Wheelchairs! Per 1 februari is Thorstein Selmer (41) in dienst getreden om het team van het Varsseveldse bedrijf te versterken. Hoog tijd om Thorstein eens wat beter te leren kennen en hem het hemd van het lijf te vragen.

Thorstein Selmer….dat klinkt niet echt Nederlands. Waar kom je oorspronkelijk vandaan?
“Dat klopt. Ik kom van origine uit Noorwegen. Daar heb ik tot mijn 21te gewoond. Ik ben opgegroeid in Kongsberg, een stad(je) met ongeveer 25.000 inwoners. Op mijn 17e ben ik voor een jaar naar Ontario in Canada gegaan. Daar heb ik op High School gezeten voordat ik in 1996 weer terugkeerde naar Noorwegen. Sinds 1999 woon ik in Enschede. Ik ben naar Nederland verhuisd om fysiotherapie te studeren. Mijn plan was om na mijn studie weer te verhuizen naar Canada… maar ja, toen ontmoette ik mijn vrouw Marleen, met wie ik in 2006 ben getrouwd. Inmiddels hebben we drie kinderen.”

Wat doe je precies bij O4 Wheelchairs?
“Ik ben adviseur/verkoop buitendienst bij O4. Ik geef advies over de verschillende mogelijkheden binnen onze assortiment. Ik moet ook regelmatig een rolstoel opmeten samen met de eindgebruiker, ergotherapeut en de opdrachtgever. Daarnaast onderhoud ik contact met verschillende therapeuten, instellingen en de rolstoeldealers. Samen met Stef (Beumer, eigenaar red.) zorg ik voor de verschillende trainingen en de seminars. De functie is veelzijdig, maar dat maakt het ook erg leuk en uitdagend!"

Heb je veel met klanten te maken?
“Als het nodig is ga ik naar klanten toe om een rolstoel op te meten en eventueel af te leveren. Samen met een klant en eventueel een therapeut en/of WMO-adviseur zorg ik ervoor dat iemand een rolstoel krijgt die goed past bij de eisen en wensen van de klant.”

Wat heb je hiervoor gedaan?
“Oorspronkelijk ben ik fysiotherapeut, maar ik werk de laatste tien jaar in de revalidatiebranche. Eerst zeven jaar als orthesebouwer en -adviseur, daarna drie jaar als WMO-adviseur bij een rolstoeldealer. Mijn opgedane kennis en ervaring kan ik goed gebruiken bij O4.”

Waarom wilde je graag bij O4 Wheelchairs werken?
“O4 heeft een uniek product, dat een rolstoelgebruiker kan helpen om meer uit het leven te halen. In alle jaren die ik in de branche werk, merk ik dat de meeste rolstoelen niet erg functioneel zijn en niet bij de eindgebruiker passen. Bij O4 wordt vanuit de eindgebruiker gekeken. We willen dat een rolstoel past bij de eindgebruiker, niet dat een eindgebruiker zich moet aanpassen aan een rolstoel."

Heb je zelf ervaring met rolstoelen of rolstoelgebruikers?
“Naast dat ik al tien jaar met rolstoelen werk heb ik er ook privé mee te maken gehad. Mijn vader zat vijf jaar in een rolstoel, dus (indirect) weet ik ook wat voor impact een rolstoel kan hebben op het leven van iemand.”

Hoe bevalt je nieuwe baan tot nu toe?
“Tot nu toe bevalt die mij prima. Ik krijg genoeg ruimte en mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen en mijn ideeën te delen binnen het bedrijf."

Wat zijn je ambities (binnen O4 Wheelchairs)?
“Op dit moment is dat moeilijk te zeggen aangezien ik net bij O4 ben begonnen. Wel wil ik graag met O4 groeien, zowel in Nederland als in het buitenland.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Het klinkt cliché, maar aangezien ik veel onderweg ben kan ik genieten van het spelen met mijn kinderen. Verder tennis ik elke week en doe ik mee met de voorjaarscompetitie van de KNLTB. Het is ook de bedoeling dat ik een keer per week meedoen met bootkamp, maar dit lukt mij niet altijd aangezien mij vrouw in de zorg werkt. Daarnaast kijk ik regelmatig Netflix. Ik zou ook graag meer van de wereld willen zien, maar dat blijft voorlopig nog een droom voor de toekomst.”

contact

contact

contact

kontakt

Nieuw gezicht bij O4 Wheelchairs: Thorstein Selmer