De groene Powerkaart oogst veel succes. Tal van lezers gebruiken hem als geheugensteun voor hun ambtenaar. Wmoartikel 2.3.6 zegt dat iedereen recht heeft op een persoonsgebonden budget als het standaardpakket ontoereikend is, en 2.3.2 zegt dat je een persoonlijk plan mag maken waarin staat wat je nodig hebt en waarom. Een zelfgemaakte indicatie dus.

Toch kan de gemeente, of het door de gemeente aangestelde bedrijf, wel eens dwarsliggen. Ze hebben er belang bij om u uit het standaardpakket te bedienen. Dat is veel goedkoper, en als u te duur bent, dan moet er geld bij, want de aanbestedingen zijn door enkele grote partijen gewonnen op pure prijsconcurrentie.

Mocht dat nu zo zijn dat men de zaak traineert, dan nog zijn er voldoende middelen om u te weren. Eigenlijk zou je behalve een groene powerkaart ook een rode moeten hebben. In plaats van 2.3.6 en 2.3.2 zouden daar dan opstaan:

• Klacht
• Bezwaar- en beroepsmogelijkheid
• Voorlopige voorziening
• Wet dwangsom en beroep

In dit artikel laten wij je de mogelijkheden zien, wanneer bijvoorbeeld niet het juiste hulpmiddel is verstrekt en willen wij benadrukken dat jouw opties hier niet ophouden. 

contact

contact

contact

kontakt

O4 Wheelchairs - De vier rode instrumenten