Regelmatig delen wij hier ervaringen van tevreden klanten. Want als onze klanten blij zijn, dan zijn wij dat ook! Dit keer deelt rolstoelgebruiker Hilde van der Burg haar verhaal met ons.

‘Zo’n zeven maanden na het ‘krijgen’ van mijn WorkHopper van O4 Wheelchairs schrijf ik deze review. Voordat ik mijn eigen rolstoel ‘kreeg’, heb ik een tijdje gebruik mogen maken van een leenexemplaar van O4.

Het was nogal een uitdaging om een O4 rolstoel verstrekt te krijgen. Gemeente en leverancier hadden weinig ervaring met een O4, maar wat ben ík blij dat ik dit ‘gevecht’ ben aangegaan.

Onafhankelijker
Ik ben een actieve gebruiker. Ik studeer, ik werk en daardoor vereist mijn lichaam verschillende zitposities. Mijn WorkHopper biedt die mogelijkheid. Het is fijn dat deze rolstoel helemaal kan worden ingesteld op wat voor mijn lichaam nodig is. Ik zit het best in een hoek door de 90 graden heen. Veel rolstoelen ondersteunen die zithouding niet. Bij een WorkHopper kan ik helemaal zelf bepalen of ik hem door de 90 graden heen zet of juist wel een keer op 100 graden. Door de verstelbare zitting kan ik beter bij boeken die iets hoger in de kast staan en ook kijken over een hoge balie is een minder groot probleem. Ik ben veel onafhankelijker geworden door mijn ‘Workie’. Ik heb geen rugklachten meer en ik kan weer een dag doorkomen zonder dat ik tussendoor moet gaan liggen. Ik heb echt mijn leven teruggekregen.

Minder lichamelijke klachten
Het zelfstandig, door een makkelijk systeem van twee hendeltjes, kunnen instellen van je zitpositie, maakt dat ik zonder enige moeite mijn lichaam even in een andere positie kan zetten. Hierdoor ben ik actiever en heb ik minder last van lichamelijke klachten die ontstaan door de hele dag dezelfde positie aan te houden. Wel heb ik echt even moeten leren of het linkerhendeltje of het rechterhendeltje nou voor de rug of voor de zitting was. Dit leidde soms tot grappige situaties. Ook als ik in een auto overstap en iemand moet even de rugleuning inklappen, pakt diegene bijna steevast het verkeerde hendeltje. Hierdoor schiet de zitting schiet en schrikt diegene zich een ongeluk.
 
Geen thuiszorg meer
In het begin had ik nog thuiszorg. Maar dankzij mijn WorkHopper ben ik veel zelfstandiger geworden. Ik trek nu bijvoorbeeld makkelijker zelf mijn broek aan. Ik heb dan ook geen thuiszorg meer nodig. In de periode dat ik nog wel thuiszorg kreeg, schrokken mensen nog wel eens als ik de zitting even in een andere positie zette. Ze zijn dat niet gewend en denken echt dat je er uit gaat vallen. Ook in een bibliotheek of waar dan ook, blijven mensen schrikken. Stiekem lig ik dubbel; ik heb het er voor over. Mijn kwaliteit van leven is er zo op vooruitgegaan!

Variatie in rughoezen
Bij de bestelling mocht ik twee rughoezen uitkiezen. Ik heb gekozen voor een blauwe en een zwarte rughoes. Hierdoor kan ik afwisselen. Leuk en best ideaal. Maar net zoals bij andere zaken, waar ik later op kom, zit hier een luxe nadeel aan. Er zijn namelijk nog veel meer kleuren en ik houd van variëren. Ik trek toch ook niet altijd dezelfde kleren aan? En alleen wisselen tussen een blauwe en zwarte rugleuning is wel wat weinig. Natuurlijk kan ik best nieuwe hoezen bijbestellen, maar laten we eerlijk zijn….goedkoop zijn ze niet.

Meer betaalbare accessoires
Daar staat tegenover dat de kwaliteit van de hoezen wel goed is. Na ruim zeven maanden zie ik nog geen slijtplekken. Zelfs niet met twee katten die mijn rolstoel, als ik er niet in zit, ook altijd erg waarderen.  Ik zou sowieso wel meer accessoires willen zien. In een fatsoenlijke prijskwaliteit, want zoals elke WMO alleen maar het goedkoopste adequate aanschaft, krijg ik er nauwelijks accessoires bij. En accessoires voor rolstoelen zijn gewoon duur. Bij elk merk, helaas. Wat ik wel zou willen is een passende tas bijvoorbeeld, liefst voor onder de zitting. Of een bekerhouder om mijn kop thee makkelijk mee te nemen, of een hoepelovertrek, wat mij betreft ook in een mooie kleur. Het zou het leven net wat leuker en soms zelf makkelijker maken.

Wat ik aan de WorkHopper echt een pluspunt vind is dat de hoofdsteun en duwbeugel makkelijk af te nemen en er op te zetten zijn. Hierdoor heb ik het grootste deel van de tijd deze gewichten niet mee in mijn eigen rollen. Ook de makkelijk in te zetten armleuningen zijn prettig tijdens een volle dag college volgen. Ideaal om je rolstoel in te stellen op dat moment.

‘Mijn’ kiepwieltjes zijn instelbaar. Niet altijd helemaal zonder hulp helaas. Dat zou het absoluut makkelijker hebben gemaakt. Voor mij was het een vereiste dat de stoel gecrashtest was en dat ik er in mee kon met de taxi; ook op dit vlak voldoet O4 aan de door mijn gestelde eisen. Prettig.

Ervaar je problemen? Geen probleem; O4 probeert ze op te lossen en vragen te beantwoorden. O4 snapt dat ik als actieve rolstoeler mijn rolstoel niet wil en kan missen.

Tips voor nieuwe gebruikers
Voor het eerst in een O4 rolstoel rijden, vroeg wel wat van mij. Zo makkelijk als ik reed, keerde en soepel was, was een hele nieuwe ervaring. Het was echt even wennen, maar na een paar dagen kwam de zekerheid meer dan terug.

Ik heb nog wel een tip voor O4; geef bij nieuwe gebruikers de rolstoel af, stel ‘m goed in en geef wat tips, want rijden in een O4 WorkHopper gaat weliswaar soepeler, maar is in het begin ook wel even spannend. Helemaal als je in plaats van je rug naar achter, per ongeluk je kont opeens omhoog gooit!

Al met al krijgt deze rolstoel van mij een 9! Klantvriendelijkheid, levertijd, mogelijkheden van de stoel, meedenken….echt fijn. Om een 10 te kunnen geven, zou ik nog meer variatiemogelijkheden in het uiterlijk van de rolstoel willen zien en accessoires die betaalbaar zijn.’

Bedankt voor je reactie, Hilde! We wensen jou en je WorkHopper een mooie toekomst samen! Wil ji ook je ervaring met een rolstoel van O4 Wheelchairs met ons delen? Mail ons dan je verhaal!

contact

contact

contact

kontakt

Hilde van der Burg in haar WorkHopper van O4 Wheelchairs