De rolstoelweegschaal van O4 Wheelchairs is vernieuwd! Zoals je wellicht weet werken wij continu aan innoverende oplossingen en rolstoelen, daarmee jij als gebruiker geniet van de laatste technische mogelijkheden!

Omdat balans een belangrijk onderwerp binnen ons assortiment is, werken wij veel met onze O4 4-Puntsweegschaal. Zoals de naam suggereert meten wij bij de 4 wielen van de rolstoel het gewicht dat de rolstoel uitoefent op ieder wiel en hoe dit zich onderling tot elkaar verhoudt. Met name de verdeling van het gewicht tussen de vooras en achteras is hier interessant. Recent hij wij dit systeem volledig vernieuwd! Voorzien van een Tablet met Bluetooth verbinding laat onze eigen O4 Weegschaal app jou zien, hoe jouw rolstoel is ingesteld. Deze app is te downloaden in de Google Playstore.

Hoe meer van het totaalgewicht er op de achteras van de rolstoel is verdeeld, hoe lichter de rolstoel rijdt. Wel zit hier ook een kantelpunt, teveel gewicht op de achteras zorgt ervoor dat de rolstoel een onrustig rijgedrag vertoond omdat deze eigenlijk continu achterover wil kiepen. Dit is vanzelfsprekend weer een ongewenste situatie.

Gelukkig laat deze verdeling zich bij onze Hoppers precies instellen, tot op de millimeter nauwkeurig! Wat jouw ideale instelling is, kunnen wij jou laten ervaren, maar door middel van de 4 Puntsweegschaal ook laten zien! Wij concentreren ons op de procentuele verdeling van het (gecombineerde) gewicht tussen de voorwielen en de achterwielen.

Ons vertrekpunt is een instelling van 15% voorwieldruk en 85% achterwiel druk. Wij laten jou ervaren hoe de rolstoel rijdt met deze instelling en stellen bij gebaseerd op jouw feedback.

Recent hebben wij de eerste van deze vernieuwde weegschalen mogen uitleveren aan drie van onze dealers in België.  Ben je nog niet bekend met onze weegschaal en zou je graag een demonstratie willen? Neem dan contact met ons op! Dit kan bij ons in het O4 Experience Center of bij jouw op locatie.

contact

contact

contact

kontakt

App voor de 4 Puntsweegschaal van O4 Wheelchairs