Buizen buigen

Bent u op zoek naar een partner voor het buigen van buizen? In elke vorm, binnen een korte tijd en tegen een zeer aantrekkelijke prijs? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Unieke formule
Wij werken met een unieke formule. Hoogwaardige en innovatieve machines, automatisering, speciale software en buis-laserscanning. Dit zorgt voor reproduceerbare bochten in buizen, in iedere vorm. Een zelflerende 3-assige vrije-vorm-buigmachine, die wordt gecontroleerd door een buis-laser-scanner zorgt voor een uitzonderlijke korte time-to-market. De werkwijze kent een hoge machine- en procesnauwkeurigheid.

Er is alles aan gedaan om de voorgaande en navolgende bewerkingen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, bijvoorbeeld door het high-speed frezen van dunwandige buizen. FreeFormBending is in staat om tegen zeer concurrerende prijzen gebogen buizen te produceren en exacte levertijden aan te houden.

Waardoor scherpe marktconforme prijzen?
Het productieproces bestaat uit verregaande geïntegreerde zelflerende machines die “Ist” (de buiging) en “Soll” (de masterbuiging) voortdurend in het oog houden. Dit manarme proces omvat ook de voorgaande en navolgende bewerkingen. Hierdoor kunnen wij scherpe marktconforme prijzen hanteren. Onze kernactiviteit is het leveren van gebogen buizen op maat tegen een prijs waarvoor u ze zelf niet kunt produceren.

Waardoor een optimale kwaliteit?
Samen met Zwitserse en Duitse machinebouwers zijn nieuwe wegen ontwikkeld. Het vrije-vorm-buigen is reproduceerbaar gemaakt met hoge vorm- en plaatstoleranties. Constante kwaliteit en een hoge reproduceerbaarheid bij buigen zijn mogelijk omdat wij “Ist” en “Soll” in één voortdurende leercurve hebben staan. De buis wordt met een constante aanvoersnelheid door de buigkop geduwd. Hierdoor zijn de materiaalspanningen in het product gering.

Co-Supplier & Co-FreeFormBender
Wij staan voor een uniek ‘Vrije-Vorm-Gebogen-Buis-Op-Maat’-leveringsconcept. Uniek vanwege de wijze van produceren en de korte time-to-market. Daarbij is seriegrootte minder relevant en alleen van invloed op de prijs. In het samenspel tussen partner en co-supplier zijn snelheid, gemak en leveringsbetrouwbaarheid een dwingende noodzaak. Wij kunnen voor de toeleveringsketen in de metaalmeubelindustrie een bijzondere toegevoegde waarde leveren. De modellen- en vernieuwingsdruk in de metaalmeubelindustrie laat geen ruimte voor onduidelijkheid, vertraging en/of fouten.

Welke maten, materialen en profielen?
Wij bieden de volgende mogelijkheden:

  • Doornloosbuigen.
  • Buigen met vloeiende overgangen bij ronde buizen met een buitendiameter van < 31 mm.
  • Wanddikte tussen 3 en 10% van de buitendiameter.
  • Wij hebben gereedschappen voor de diameters ø 10-16-19-22-25 en 30 mm. Andere diameters zijn mogelijk wanneer u het gereedschap, of een deel daarvan, voor uw rekening neemt.
  • Totale maximale lengte product is 4000 mm.
  • Materialen: buigbare kwaliteiten: staal, aluminium, titanium en RVS.
  • Buigstralen ≥ dan 3xD.
  • Ontwerpen die de machine niet raken.
  • Op basis van CAD-tekeningen, IGES-informatie, kunnen wij u een offerte uitbrengen.

Bekijk hieronder de producten die we door middel van freeformbending hebben gerealiseerd; de Angel Chair en de Objectstoel van Dave Leonard. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Freeformbending? Neem dan contact met ons op.

Angel Chair

 

Objectstoel van Dave Leonard

 

Free Form Bending - Object Stoel

contact

kontakt

contact

contact