We snakken er allemaal naar om weer meer naar buiten. Logisch, want een zitpandemie is naast die andere pandemie wel het laatste waar we op zitten te wachten. Rolstoelgebruikers weten echter niet beter. Zij brengen hun leven (grotendeels) zittend door. Een goede rolstoel is in dat geval van essentieel belang. En die is er! Maak kennis met de gezondheidsrolstoel.

Stel je voor dat je in een rolstoel kunt rijden waarin je rechtop zit, zonder dat je longen of andere organen onder druk komen te staan. Waarin je goed kunt doorademen en die je helpt en ondersteunt, waardoor je uiteindelijk veel vrijer kunt leven.

In balans
De gezondheidsrolstoel is een vinding van O4 WheelChairs in evolutie met UNI Twente, Radboud Universiteit en Krankenhaus Duisburg. Het is de meest zuinige rolstoel ooit gebouwd in de klasse “comfort actief” van verantwoord zitten en rollen. Samen hebben we op een hele nieuwe manier gekeken naar rolstoel rijden. In de gezondheidsrolstoel rijd je comfortabel, zonder pijn en blessures en geheel in balans in tegenstelling tot goedkopere standaard stoelen die worden verstrekt.

Uiterst licht
Een ander voordeel van de gezondheidsrolstoel is dat hij uiterst licht rijdt. Vanwege de angst om achterover te vallen verhogen veel rolstoelgebruikers de druk op het voorwiel waardoor de rolstoel veel zwaarder rijdt en draait. Met alle gevolgen van dien voor spieren en gewrichten.

Bij de gezondheidsrolstoel nemen de achterwielen meer gewicht op zich. De druk bij de voorwielen wordt bijna volledig weggenomen. Het energieverbruik komt hierdoor 20 tot 30% lager te liggen dan bij andere standaard modellen. Ook heb je minder druk op de voorwielen van de rolstoel. Rijden en zitten in een weldadige, volledig relaxte houding is nu dus mogelijk.

Tipcontrol
Met de verende dynamische kantelsteun (tipcontrol) zoek je automatisch de grenzen op van het zo licht mogelijk draaien en rijden. Je maakt de zwaartekracht tot bondgenoot en de vrije val naar achteren is door de tipcontrol niet meer merkbaar en volledig afgezekerd.

De gezondheidsrolstoel voorkomt een zitpandemie onder rolstoelrijders!

Kies jij ook voor je gezondheid en wil je ook pijnvrij, licht en geheel in balans rolstoel rijden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

contact

kontakt

contact

contact