Een veel besproken thema, zeker in de afgelopen tijd. Om WMO-Cliënten bewust te maken van hun kansen en rechten binnen de WMO, is er in samenwerking met Support Magazine en diverse dealerbedrijven en rolstoelfabrikanten een initiatief gestart: de Powerkaart!

Supportbeurs.nl schrijft: `Wmo-cliënten zijn vaak machtiger dan ze zelf denken. Wie een rolstoel of een ander hulpmiddel aanvraagt bij de gemeentelijke Wmo-afdeling krijgt te maken met een standaardpakket. Een pakket dat door de gemeente veelal zwaar is uitonderhandeld met een beperkt aantal leveranciers. Maar wat nou als je je oog op een ander - voor jou beter - product hebt laten vallen? Een product dat de gemeente je in eerste instantie niet aanbiedt omdat het niet in het standaardpakket zit? Juist, dan trek je de Wmo-Powerkaart`.

Dit geldt dus ook voor onze Hoppers! Deze worden wel degelijk vergoed! Het is belangrijk om hiervoor de juiste stappen te nemen.

`De Wmo-Powerkaart schetst in heldere en begrijpelijke taal twee krachtige wetsartikelen die de Wmo-cliënt ten dienste staan. Dat zijn artikel 2.3.6 van de Wmo, dat het recht op een persoonsgebonden budget regelt, en artikel 2.3.2, dat je het recht geeft je eigen indicatie te schrijven in een zogeheten persoonlijk plan. De gemeente is verplicht naar dat plan te kijken.`

In dit persoonlijk plan geef je aan, welke eigenschappen jouw nieuwe rolstoel moet bezitten en waarom. Dit waarom staat natuurlijk in lijn met jouw situatie en sluit aan bij jouw ziektebeeld, de functionele eigenschappen moeten jou meer en betere mobiliteit geven.

Een aparte onderbouwing, bijvoorbeeld geschreven door jouw (ergo-)therapeut draagt bij aan het onderstrepen welke mogelijkheden een rolstoel moet bieden om jouw maximale mobiliteit te bieden. In deze onderbouwing wordt precies beargumenteerd waarom een O4 rolstoel jou maximale vrijheid geeft.

Mocht je om een andere reden er toch voor kiezen geen fysiek hulpmiddel via de Wmo verstrekt te willen krijgen, dan bestaat ook altijd de mogelijkheid om voor een Persoons Gebonden Budget (PGB) te kiezen. Via de gemeente krijg je dan in plaats van een rolstoel een bedrag zelf een rolstoel voor te kopen. De hoogte van dit bedrag wordt individueel bepaald, maar moet jou in ieder geval in staat stellen een passend hulpmiddel aan te schaffen. Het grote voordeel van een PGB is dat jij zelf alle touwtjes in handen hebt, zelfs het onderhoud regel je zelf.

Vanzelfsprekend kun je jouw Hopper ook helemaal zelf te betalen. Zo ben je volledig onafhankelijk. Voor de particuliere aanschaf werken wij samen met iedere gewenste hulpmiddelenleverancier. Om een indruk te krijgen, bekijk eens onze dealerpagina.

Wil jij ook eens ervaren hoe onze Hoppers jou ondersteunen? Maak dan een afspraak in ons O4 Experience Center! Daarnaast komen wij ook graag op locatie. Wij vertellen jou graag meer!

Wil je meer lezen over de geldende wet WMo 2015? Klik dan hier.

contact

kontakt

contact

contact

Powerkaart - hoe krijg ik mijn hulpmiddel vergoed?