Als je in een rolstoel zit, wil je je veilig voelen. Er zijn verschillende veiligheidssystemen die kunnen bijdragen aan jouw 'veilige' gevoel.

Antikiep
Om te voorkomen dat je met je rolstoel achterover kiept, kun je ervoor kiezen om een of twee antikiepwielen te laten monteren. Deze wielen beschermen jou en je rolstoel in situaties waarbij je uit balans raakt en dreigt achterover te kiepen. Afhankelijk van de gekozen instelling, heb je deze veiligheid op je rolstoel in meer of mindere mate nodig. Vaak heb je deze wielen niet altijd of in iedere situatie nodig. Daarom zijn er binnen deze toepassing verschillende opties. De standaard antikiepwielen zijn in hoogte instelbaar, maar ook volledig in het frame weg te schuiven. Niet alleen makkelijk tijdens transport van de rolstoel, maar zonder deze antikiepwielen ziet de rolstoel er ook nog eens heel anders uit.

Zijdelingse ondersteuning
Om je tijdens het rolstoelrijden ook een veilig gevoel te geven, moet je lekker zitten. Daar begint het mee. Maak je een bocht, dan heb je zijdelingse steun nodig. Door te kiezen voor een set zijschilden, krijgt je onderlichaam vanaf je heupen extra ondersteuning.

Om je bovenlichaam ook de juiste ondersteuning te bieden, maken wij gebruik van unieke open rugleuningen. Door deze vorm en het gebruikte materiaal, zit je met je rug als het ware tussen de rugleuning in plaats van er tegen aan. Hierdoor zal je merken dat ook je bovenlichaam zijdelingse steun krijgt. De mate van de wiginstelling van de zitting (verschil tussen zithoogte voor en achter) bepaalt in welke mate je de rugleuning hiervoor gebruikt.

Om te voorkomen dat de rolstoel bij snelle bochten naar opzij kiept, kies je camber. Deze scheefstand van de achterwielen (beschikbaar in 0, 3, 6 en 9 graden) gaat deze neiging tegen. Hoe meer camber, hoe minder snel de rolstoel zijdelinks omkiept.

Gordel en hoofdsteun
Om je extra veiligheid te bieden, met name in een auto, kies je als accessoire een heupgordel bij je rolstoel. Dit voorkomt dat je voorwaarts uit de rolstoel kunt vallen. Tijdens het rijden in een auto is een gordel verplicht, als ook een hoofdsteun. Wil je in je rolstoel blijven zitten als je met een auto onderweg bent? Dat kan! Hiervoor zal de rolstoel uitgerust worden met een bevestigingssysteem van AMF.

Duwbeugel
Heb je als je buiten rijdt in je rolstoel een onvoldoende veilig gevoel? En wil je liever dat er iemand met je mee gaat? Kies er dan voor je rolstoel uit te rusten met een afneembare duwbeugel. Deze is in hoogte instelbaar en heeft de perfecte vorm om jouw rolstoel te laten duwen. De handpositie van de begeleider is recht vooruit. Bij de meeste rolstoelen vraagt de duwbeugen een gedraaide houding, waardoor de duwer last van zijn armen kan krijgen. Met onze duwbeugel schieten de duwhandvatten niet zomaar uit je handen.

Voorwielen
De keuze van de juiste voorwielen draagt bij aan de veiligheid van je rolstoel. Het gebeurt regelmatig dat rolstoelers klem raken tussen bestrating of wegzakken in een zachte bodem, met als gevolg dat je rolstoel onverwacht stilstaat en soms zelf voorover kiept. Door te kiezen voor bredere en grotere voorwielen, beperk je hier het risico. Een bijkomend voordeel: grotere en bredere voorwielen bieden je ook een rustigere en comfortabelere rit. Ons assortiment biedt je hierin ruime keus in voorwielen.

Kwaliteit, NEN, ISO, Crashtest
Wellicht de belangrijkste factor van veiligheid tijdens het rolstoelrijden is kwaliteit. Je wilt niet dat je rolstoel kapot gaat terwijl jij hem zo hard nodig hebt. Dit vinden wij precies zo belangrijk! Daarom zijn onze rolstoelen ontwikkeld en getest door onafhankelijke instituten getest op basis van de internationale EU richtlijn 93/42/EEG over medische hulpmiddelen. TÜV Rheinland test de O4-rolstoelen aan de Europese rolstoelnorm EN 12182. Los hiervan, testen wij onze rolstoelen ook regelmatig met eigen testmethodes. Door te voldoen aan deze eisen, staan O4-rolstoelen garant voor de hoge kwaliteit. Je bent dus verzekerd van een kwalitatief hoogstaande en veilige rolstoel.

Video Crashtest EasyHopper

contact

kontakt

contact

contact

Rolstoel, rolstoel.nl, rolstoel op maat, rolstoelen, O4 Wheelchairs