O4-rolstoelen hebben een uiterst laag energieverbruik in hun klasse. Dit is allereerst te danken aan het energiezuinige vaste frame met vaste achter as. Dit wil zeggen dat de rolstoel niet in de breedte op te vouwen is. Vouwrolstoelen verliezen veel energie, jouw energie, door het vouwmechanisme.

Daarnaast zorgt een goed ingestelde balans ervoor dat het rijden in een rolstoel weinig energie kost. Het zitsysteem wordt hierbij naar achteren geschoven ten op zichte van het onderstel, waardoor er zoveel mogelijk druk bij de voorwielen weggehaald wordt. Voorwielen creëren namelijk acht keer meer rolweerstand dan achterwielen bij gelijke belasting. Als de voorwielen nauwelijks belast zijn gaat het draaien en wenden moeiteloos. 

Door het persoonsgewicht dus zoveel mogelijk in de richting van de achterwielen te verplaatsen, realiseer je een betere balans in de rolstoel en zorg je ervoor dat het nauwelijks moeite kost om vooruit te komen. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je met je rolstoel achterover valt, want de O4-rolstoelen beschikken over (dynamische) kiep-kantelveiligheid; de rolstoel kan niet achterover kantelen.

contact

kontakt

contact

contact

Rolstoel, rolstoel.nl, rolstoel op maat, rolstoelen, O4 Wheelchairs