Het mooie weer komt er weer aan! Dit betekent dat jij als actieve rolstoelgebruiker weer veel onderweg bent. Niet alleen per auto of taxi, maar vooral ook lekker buiten, rollend over straat! Of jij jouw O4 nou particulier hebt gekocht, dit van plan bent te gaan doen of deze (via de WMO) vergoed hebt gekregen kan het zijn dat jij jezelf al eens hebt afgevraagd: kan ik mijzelf verzekeren voor onvoorziene zaken onderweg? En wat gebeurt er als ik met pech langs de weg kom te staan?

Dit soort verzekeringen bestaan en kan op verschillende manieren. Je kunt het eigenlijk vergelijken met autoverzekeringen. Er is een WA verzekering, zodat je verzekert bent tegen schade die je aanbrengt aan anderen. Maar het is ook mogelijk om een allrisk verzekering af te sluiten. Dan ben je ook verzekert voor diefstal en schade die anderen bij jou veroorzaken. De hoogte van de premie kan jij bepalen, afhankelijk van jouw pakketwensen. Zodra het gaat om een elektrische rolstoel ben je verplicht om een verzekering af te sluiten. Voor de rolstoelen waarbij jijzelf nog actief rijdt is dat niet het geval. Informeer eens bij de ANWB, zij bieden verschillende mogelijkheden.

Naast deze verzekeringen is het ook mogelijk om een onderhoudscontract met pechhulp af te sluiten. Daarmee ben je niet alleen verzekerd tegen schade, maar stel je ook jouw eigen mobiliteit veilig! Dit kan bijvoorbeeld ook via de ANWB, of via Fietsned en zorgeloos-op-weg. Is jouw O4 via de WMO vergoed? Controleer dan eerst de servicevoorwaarden van jouw leverancier, vaak heb je via hen ook recht op pechhulp.

Daarnaast raden wij jou aan om jouw rolstoel jaarlijks na te laten kijken, daarmee je al een groot deel van onverwachte defecten voor bent. Neem hierover contact op met de leverancier van jouw rolstoel!

contact

kontakt

contact

contact

Dynamische antikiep, ontspannen rolstoelrijden