O4 Wheelchairs en styliste Kelly Sue presenteren twee nieuwe kleuren rugleuningen voor 2019: Mellow Yellow en Raw Deco Teal. Het warme geel en het stoere groen-blauw passen helemaal bij de fashion- en woontrends van nu en zijn toch tijdloos. Bovendien ontwerpt Kelly Sue op dit moment meerdere fashioncovers met gave prints waarmee je je rolstoel gemakkelijk verandert van stijl.

Niet elke stof leent zich voor de hoes van de ergo-dynamische rugleuning van een O4 rolstoel. “De stof die wij gebruiken is enkele jaren geleden met zorg geselecteerd op basis van drukverdelende, elastische, comfortabele en ademende kwaliteiten. Toen de leverancier laatst twee van de kleuren uit de handel nam, vroegen we styliste en fashionista Kelly Sue om twee nieuwe kleuren te selecteren. Wij hebben een samenwerking met Sue’s Warriors, die ons helpt zichtbaarder te worden onder jongere rolstoelgebruikers. De twee nieuwe kleuren zullen hen zeker aanspreken”, aldus Michiel Raterink, adviseur bij O4.

Je rolstoel als stijlvol accessoire

“Voor deze kleurenlijn heb ik me vooral laten inspireren door de woontrends van het moment,”, vertelt Kelly Sue, succesvol styliste en initiatiefnemer van Sue’s Warriors. “Bij interieurstyling speel je meer met kleur in combinatie met vorm, zoals bij kussens, vazen en meubelstukken. Ik hoop dat met deze nieuwe kleuren en het fashioncover-initiatief van O4, je rolstoel meer gaat functioneren als een stijlvol accessoire, in plaats van een noodzakelijk kwaad.”

je rolstoel als stijlvol accessoire

Gemakkelijk te combineren

Mellow Yellow en Raw Deco Teal zijn uitgesproken kleuren die toch heel gemakkelijk combineren, aldus de styliste. Het geel is toch alleen voor de dames? Kelly Sue is stellig: “Zeker niet! Er zijn absoluut mannen die het aandurven. Zeker als je bedenkt dat je het kan combineren met allerlei verschillende kleuren kleding en tassen voor een totaal andere uitstraling. Pastel roze geeft de zwarte stoel met gele rugleuning een zachte uitstraling, maar gecombineerd met bijvoorbeeld bruin of cognac wordt het retro.”

Gemakkelijk te combineren

Motoren en oldtimers

Waar de mannen zeker voor zullen warmlopen is de Raw Deco Teal, een diepe, donkergroen-blauwe kleur. Kelly Sue liet zich inspireren door oude Amerikaanse motoren en oldtimers. Deze kleur gaat prachtig gepaard gaat met donkerbruin of cognac. (Check het moodboard). “Zwart en bruin geven teal een heel stoere look, maar pastels en bijvoorbeeld goud en koper gaan ook fantastisch samen.”

motoren en oldtimers

Niet te modegevoelig?

Zijn modieuze kleuren wel passend op een rolstoel die gemiddeld zo’n acht jaar meegaat? Loop je niet het gevaar om de kleur snel beu te worden? “Dat geldt toch net zo goed voor elke andere kleur?”, antwoort Kelly Sue. “Bovendien zijn dit vrij tijdloze kleuren; vandaar mijn focus op woontrends en niet op fashion. Daar wisselen de hoofdkleuren wat minder snel.” Bovendien kan een rughoes van een O4 Wheelchair heel gemakkelijk verwisseld worden, middels de stevige klittenband constructie. “Een nieuwe hoes in een andere kleur zit er binnen vijf minuten op en kost rond de 125 euro”, meldt Michiel praktisch.

Mellow Yellow rughoesRaw Deco Teal

Binnenkort verkrijgbaar: fashion-covers 

Dit voorjaar onthullen O4 en Kelly Sue een snelle en leuke manier om je rolstoel tijdelijk een andere look te geven. Kelly Sue ontwerpt in de stijl van de nieuwe kleurlijn acht fashionable covers die over de rugleuning van de rolstoel worden getrokken. Kelly Sue verklapt: “Voor de heren zijn er covers geïnspireerd op de jaren twintig Art Deco-stijl die je veel in Londense clubs ziet. En voor de dames kan een panterprintje natuurlijk niet ontbreken…”

Stem op jouw favoriete cover 

De covers zijn niet transparant en kunnen dus worden gebruikt over elke O4 rugleuning, ongeacht de kleur. Zo geef je je stoel een totaal andere uitstraling, passend bij een speciale gelegenheid, je outfit of simpelweg je ‘mood’ die dag. De acht covers zullen over enkele weken worden gepresenteerd, waarna de volgers van O4 Wheelchairs en Kelly Sue zullen stemmen op hun favorieten. De drie covers met de meeste stemmen worden in productie genomen.

Gave primeur 

Kelly Sue is erg enthousiast over haar samenwerking met O4 Wheelchairs. “Mijn oorsprong ligt in de fashionwereld, waar mensen met een beperking nog veel te weinig behoren tot de mindset. Mijn doel is dat te veranderen. O4 heeft al doel om zulke goede rolstoelen te maken dat haar gebruikers maximaal deel kunnen nemen aan de maatschappij. Dat ze op deze manier oog hebben voor het esthetische aspect van rolstoelen en dat ze het mogelijk maken je rolstoel aan te passen aan je persoonlijkheid of je bui, is een Nederlandse primeur. Dat ik daar onderdeel van mag uitmaken, vind ik gaaf.”

contact

kontakt

contact

contact

Twee nieuwe O4-rolstoelkleuren: Mellow Yellow en Raw Deco Teal