In de categorie “O4 en…” vertellen wij je graag meer over de combinatie van onze Hoppers met  accessoires van derden, waarmee onze rolstoelen uitgerust worden. In dit terugkerend item proberen wij je een goed beeld te geven van de vele mogelijkheden waarmee jouw O4 je op een nóg breder vlak kan ondersteunen.

In deze editie gaan wij in op de combinatie van O4 Wheelchairs en elektrische (hoepel)ondersteuning, ook een veel gevraagde combinatie als het gaat om het vergroten van de actieradius van jouw rolstoel en daarmee jouw leefgebied en uiteindelijk ook het vergroten van jouw zelfstandigheid!

Elektrische (hoepel)ondersteuning

Jouw rolstoel moet natuurlijk zo licht en wendbaar mogelijk zijn. Maar het kan zijn, dat de lange(re) afstanden of het nemen van een helling jou te veel moeite kosten. Je zoekt een duwtje in de rug als het ware! Hiervoor kunnen onze Hoppers gecombineerd worden met de meest voorkomende aandrijfsystemen.

Als je een rolstoelaandrijving gaat kopen of aanvragen, wil je er natuurlijk eentje kiezen die het beste bij je past. Welke dat is? Er zijn verschillende soorten elektrische systemen voor jouw rolstoel, ook wel rolstoelaandrijving, hulpaandrijving of power-assist genoemd. Over het algemeen zijn rolstoel-aandrijfsystemen te verdelen in drie types:
- Elektrische wielen
- Duwondersteuning
- Aankoppelbare aandrijving

Op onze pagina over elektrisch rijden kun je lezen over de combinatie tussen O4 Wheelchairs en dergelijke aandrijfsystemen, klink op deze link om direct naar de pagina te gaan.
Mocht je nou een ander systeem hebben die jou ondersteunt tijdens het rijden in je rolstoel. Neem dan even contact op met de fabrikant. Samen met hen kunnen wij afstemmen of wij voor jou een geschikte combinatie kunnen realiseren.

Belangrijk hierbij op te merken is dat deze verschillende soorten aandrijvingen ook op verschillende manieren vergoed kunnen worden. Zo worden loskoppelbare aandrijvingen soms gelijkgetrokken worden met het gebruik van een scootmobiel en vindt jouw gemeente dat je recht heb op het gebruik van één van beide.

Heb je interesse in onze rolstoelen, mogelijk gecombineerd met een elektrische aandrijving, en wil je
graag meer weten? Neem gerust contact met ons op!

contact

kontakt

contact

contact

O4 Wheelchairs rolstoel op maat in combinatie met E-move van Decon