Kerst is niet compleet zonder een mooi versierde kerstboom! Een kerstboom versieren lijkt makkelijk, maar het kan soms een behoorlijke klus zijn. Want, wie kent het geworstel met de kerstlampjes niet? En heb je ze er eindelijk in hangen, zie je nog overal ‘gaten’ in je boom. Als rolstoelgebruiker is de uitdaging om een kerstboom te versieren nog net iets groter. Je kunt immers niet overal bij. Geen nood! Dit zijn onze vijf tips om een kerstboom te versieren als je in een rolstoel zit!

Of je nou kiest voor een kunstboom of een echte boom, het versieren van een kerstboom is in de praktijk altijd weer een gedoe. Als je niet oppast, kan het zelfs tot flinke ruzie leiden. Toch houdt het ons niet tegen om ieder jaar weer onze kerstversiering van de zolder of uit de schuur te halen en, in het geval van een echte boom, een mooi exemplaar voor in onze woonkamer uit te zoeken.

Als je in een rolstoel zit, is een kerstboom versieren net weer even andere koek. Want als rolstoelgebruiker kun je nou eenmaal niet overal bijkomen. Wat doe je dan in dat geval? Wij zetten een paar tips voor je op een rij.

Stap 1: Koop een niet te grote boom

Het klinkt heel simpel, maar zit je in een rolstoel, koop dan een boom die niet veel groter is dan jij bent. Op die manier zou je de kerstboom zelf nog van top – of in dit geval piek – tot teen kunnen versieren. Heb je een partner en/of kinderen die je kunnen helpen én heb je er de ruimte voor, ga dan lekker voor een grote boom. Hoe groter, hoe beter!

Stap 2: Koop een kerstboom met lichtjes

Ideaal als je in een rolstoel zit! Geen stress of gevecht met een wirwar aan lichtsnoeren. Ook over een goede verdeling van de lampjes over de boom hoef je niet meer na te denken. Het enige dat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken en klaar!

Stap 3: Zet je boom centraal in de kamer

Heb je een boom gevonden? Zet hem in het midden van je kamer als je hem gaat versieren in plaats van in een hoek. Dit geldt natuurlijk ook voor een kunstboom die je waarschijnlijk eerst in elkaar moet zetten voordat je hem kunt gaan versieren.

Als je de boom midden in de kamer zet, kun je er makkelijk met je rolstoel omheen rijden om alle verlichting, kerstballen, slingers, kralenkettingen en andere versieringen erin te hangen. Ben je klaar met versieren, dan kun je de boom op z’n plek (laten) schuiven.

Stap 4: Verstel je rolstoel!

Wist je dat een zitting van de rolstoel van O4 Wheelchairs verstelbaar is en aan de achterkant omhoog komt waardoor je hoger zit dan normaal en verder kunt reiken? Hoe handig als je in je rolstoel je kerstboom gaat versieren! Zo kun je toch overal zelf bij. Misschien kun je zelfs de piek op je kerstboom zetten!

Stap 5: Schakel hulp in
Kun je ondanks alle hierboven genoemde tips nog steeds niet overal bij? Vraag dan je partner of je kind(eren) om je te helpen. Samen een kerstboom versieren is natuurlijk gewoon ook een hele gezellige familiebezigheid! Terwijl zij zich bezighouden met het versieren van de bovenkant van de kerstboom, kun jij bijvoorbeeld onderin de boom kerstballen hangen.

Ben je klaar met het versieren van je kerstboom? Dan kun je lekker achterover leunen en genieten van je prachtig versierde kerstboom! Wij van O4 Wheelchairs wensen je hele fijne feestdagen!

Wil je meer weten over de verstelbare zitting en rugleuning van onze rolstoelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

contact

kontakt

contact

contact

Kerstboom versieren in rolstoel