In de vorige blog, Dress to Impress, hebben we het gehad over de kracht van kleding en hoe je dit zakelijk kunt toepassen. Kleding, maar ook accessoires, zijn een verlengstuk van onze identiteit en onze first impression. Is de rolstoel ook een onderdeel van je outfit? Of kun je die zien als (noodzakelijke) accessoire? Deze vragen stelde ik Warrior Christel. Hoe ziet zij haar rolstoel en houd zij rekening met haar stoel als het gaat om haar outfit?

Naar aanleiding van haar antwoorden, deel ik een korte conclusie in combinatie met het nieuwe (kleur)trendbeeld voor 2019.

Christel, hoe zie jij je rolstoel?

“De rolstoel zie ik in de eerste plaats als een soort vervanging van mijn benen, hij brengt mij van A naar B. Voornamelijk als praktisch onderdeel dus.”

Heeft jouw rolstoel evengoed wel invloed op jouw kledingkeuze of stijl?

“Ja, ik houd er wel rekening mee. Ik had bijvoorbeeld bij mijn vorige rolstoel een hogere rugleuning, deze was zwart, dus koos ik er bewust voor geen zwarte tops te dragen, zodat ik niet weg zou vallen in de stoel. Nu mijn rolstoel een witte behuizing heeft, draag ik dus ook om diezelfde reden liever geen witte broek of rok. Het heeft dus wel degelijk invloed op mijn kledingkeuze en dus zou je kunnen stellen dat het toch ook een beetje onderdeel is van mijn outfit”.

Houd jij dan ook rekening met de keuzes van je accessoires?

“Ja, maar dat is voornamelijk om praktische redenen. Zo had ik een horloge met een metalen bandje, dat was uiteindelijk vervelend omdat het continue tegen de hoepels van mijn wielen tikte. Daarom ben ik ook blij dat het leren bandje weer meer terug te zien is in het trendbeeld, mooi en praktisch! Qua kleur kan ik veel kanten op, omdat de basis van mijn rolstoel zwart/wit is.”

Voor de rolstoel zelf zijn tegenwoordig ook al meer opties qua kleur en stijl. Houd jij, ondanks dat jij je stoel meer als praktisch item ziet, toch rekening met jouw stijl bij de aanschaf van een nieuw model?

“Ja, want hij is hoe dan ook in het zicht en dan is het toch prettig als hij past bij wie ik ben en wat ik wil, ook qua kledingstijl. Ik heb het liefst een comfortabele en lichte stoel die voldoende steun biedt voor mijn rug, maar wel graag een snel en sportief model met een mooie kleur. Altijd maar zo zwart is ook maar altijd zo donker en ik houd juist van kleur. Betreft de rugleuning; ronde hoeken vind ik niet alleen mooier, het zit ook veel lekkerder! Het viel mij op dat de modellen van O4 ook mooie ronde hoeken hebben. En waar ik ook zeker voor waak is de maat van de stoel, het is zoveel mooier als deze mooi op de heup aansluit in plaats van een veel te brede zitting. Oh ja, die voetplankjes vermeid ik liever ook! Doe mij maar een mooie strakke voetplaat."

Kijk jij ook naar bijvoorbeeld de kleurtrends bij de kleurkeuze van jouw rolstoel?

“Ja, zowel naar mode trendbeelden als naar de trends onder rolstoelen. Dit laatste is overigens een vrij nieuw aspect. Deze trends zijn er vooral op het gebied van strakkere en lichtere uitstraling die een jongere en sportievere look geven. Een voorbeeld van een trend die je onder de rolstoelen nu veel ziet is carbon of andere lichtgewicht materialen en constructies. Iets waar O4 Wheelchairs momenteel nu ook mee ontwikkelt. Wat ik ook een erg mooie trend vind is dat het lijkt alsof de hele stoel uit 1 stuk is. Compact en smooth.”

De rolstoel is dus op de eerste plek uiteraard bedoeld als een praktisch hulpmiddel, maar dat betekend niet dat je geen aandacht hoeft te besteden aan de esthetiek! Gelukkig zien we al veel meer opties voor de rolstoel op de markt komen die verder gaan dan alleen het praktische en ergonomische aspect. Er zijn zelfs als trends te zien op het gebied van het design van de rolstoel! Het is ook absoluut het mooiste als praktisch en esthetiek in balans zijn. Een goede houding draagt namelijk ook bij voor een zelfverzekerde, sterke en mooie uitstraling en het design moet passen bij jouw stijl om je er prettig in te voelen. Daarom top dat deze twee punten mooi bij elkaar komen in de stoelen van O4, je kunt namelijk zowel de zitting als rugleuning onafhankelijk en gemakkelijk zelf verstellen zodat je altijd in de juiste houding zit en veel kan variëren. Daarbij zijn er ook nog veel kleur opties! Gemaakt naar jouw maat en stijlwensen. Je zou dus wel kunnen zeggen dat O4 de Haute Couture is onder de rolstoelen. ;-)

Designstoel O4 Wheelchairs

Ook voor O4 Wheelchairs is design erg belangrijk. Dit laten ze ook zien met hun jaarlijkse designstoel. De designstoel is als echte eyecatcher te zien op meerdere beurzen en in de eigen showroom. Naast dat er geëxperimenteerd wordt met het design, experimenteert het team van O4 Wheelchairs met nieuwe materialen. Wat het team van O4 Wheelchairs feedback geeft voor mogelijke wijzigingen/uitbreidingen in het assortiment.De designstoel van O4 Wheelchairs

Houd jij met jouw rolstoel ook rekening met de nieuwe trends?

Welke kleuren in 2019? 

De rolstoeldesign trends zijn dus upcoming, maar welke kleurtrends zien we in 2019 in de mode? Want uiteindelijk kun je de rolstoel dus toch als onderdeel van je outfit zien.

In 2019 gaan we vooral veel contrast zien tussen donker en licht. Een mooie trend die goed toe te passen met de rolstoel. Om het voorbeeld van Christel erbij te halen; zij koos voor een lichtere outfit, omdat haar rugleuning donker was. Dit kun je nu toepassen als trendy keuze.

Louis Vuitton 2019: Scherp contrast tussen botergeel en diep zwart.

Louis Vuitton 2019: Scherp contrast tussen botergeel en diep zwart.

 

We zien ook een aantal kleuren van 2018 terugkomen in 2019, maar dan heviger in kleur. Dat wilt zeggen dat de donkere kleuren zoals olijfgroen en kobalt blauw nog een tint donkerder worden en de lichte kleuren als citroen geel naar een botergeel gaat en hemelsblauw naar poeder blauw.

 

Emilia Wickstead 2019

Emilia Wickstead 2019

 

Ook een van de kleurtrends die we gaan zien in 2019 zijn de natuur tinten. Zoals we in huis de botanische trend nog even blijven zien, zullen deze kleuren ook weer door getrokken worden naar de mode trends. Denk hierbij aan mos- olijf- en salie groen en bruin/beige tinten als haver, en terracotta of zelfs de nog donkerde bruintinten als dark chocolate en kastanje bruin. Vaak in combinatie met wit en zwart. Een ideale combinatie voor de rolstoel! Tip: ga dus voor een zwart/witte rolstoel, dan kun je met shoppen los op de mooie natuur tinten. ;-)

 

Givenchy 2019

Givenchy 2019

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar welke modellen en kleuren O4 Wheelchairs allemaal te bieden heeft? Neem gewoon eens contact op en kom eens vrijblijvend passen. Dan kan je het comfort en de stijlopties zelf ervaren.

Wil je eerst eens in je eigen omgeving een O4 Wheelchair uitproberen?  

Vraag dan vrijblijvend een gratis testweek aan

Lees ook de blog: Beperkt jouw rolstoel je in je werk? Vraag bij het UWV een dynamische rolstoel aan!


 

 

contact

kontakt

contact

contact

Hoe ‘zit’ het met de nieuwe trends?