Een juiste afstelling, we kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is. Het menselijk lichaam is namelijk niet gemaakt om in een rolstoel te zitten. Gelukkig bieden wij van O4 Wheelchairs met onze expertise de oplossing. Wij focussen ons namelijk op het gezond rolstoel rijden.

Uit de praktijk blijkt dat het rolstoel rijden als zwaar wordt ervaren. Met als gevolg inactiviteit, zwaarlijvigheid en functieverlies. Maar dat is niet het enige, ook de 90º-90º-90º zithouding remt de levensstroom van het lichaam af met hoge statische krachten.

Sommen we de klachten van veelvuldig rolstoelgebruik op, dan komen we tot volgend overzicht: ademhalingsproblemen, afknellingverschijnselen, angst voor achteroverslaan, angst voor omvallen, contractuur, darm-, eet-, drink- en slikproblemen, foetushouding, golfers-elleboog, kanaaltunnel syndroom, kyfose, overbelasting pols, psychische klachten, rugklachten, slapende benen, spanning in ledematen, versleten gewrichten, verstarde houding, opgetrokken schouders en vingerkwetsuren. Samenvattend is het impactvol te noemen. Volgens ons is het overigens te voorkomen als je dynamisch gaat rijden, zitten en werken.

Dynamiek en juiste maten hebben namelijk een positief effect op cognitieve processen wat uiteindelijk leidt tot meer behendigheid. Maar dat is niet het enige. Ook de zuurstof- en bloedtoevoer blijven op peil en gewrichten blijven soepel. Om dynamisch te kunnen rijden, zitten en werken zijn de volgende punten aan een rolstoel vereist:

  • Een verstelbare rugleuning
  • Een verstelbare zithoekverstelling
  • Een goede pasvorm
  • Een goed afgesteld balanszwaartepunt
  • Correcte maten

Wil jij dit graag zelf ervaren? Maak dan eens een proefrit in onze WorkHopper of een andere Hopper. Wij garanderen jou dat onze keuze de beste keuze is voor jouw gezondheid!
 

contact

kontakt

contact

contact