Op de paralympische tijdrit in Rio de Janeiro heeft handbikester Laura de Vaan een bronzen medaille veroverd. Na twintig kilometer kwam Laura in een tijd van 33.02,92 over de finish. Met deze tijd was ze anderhalve minuut langzamer dan winnares Dorothee Vieth (31.35,46). Op een tweede plek is Andrea Eskau geëindigd met een tijd van: 32.15,42.

Op de website van TeamNL geeft Laura de volgende reactie:

“Dit was wat erin zat”, zei De Vaan gedecideerd na de finish. “Ik heb hem voor mij optimaal gereden.” Op het parcours langs de kustlijn van Pontal in Rio de Janeiro draaiden de handbikers twee rondjes van tien kilometer. “Dat was heel zwaar met de terugweg steeds wind tegen,” pufte de Brabantse nog na.  ”Ik heb zo constant mogelijk gereden. En voor de wind probeerde ik me een beetje te sparen door wat hoger te gaan zitten”, legde ze haar strategie uit.

Na de eerste ronde was het gouden en zilveren Duitse duo Vieth en Eskau al buiten bereik van De Vaan, maar met elf seconden voorsprong op de Koreaanse Lee had de Nederlandse het brons voor het grijpen. “Ik had geen idee van tijden, heb me op mezelf geconcentreerd. Pas in het laatste stuk zag ik dat ik nog vijftien seconden had om de derde plaats te pakken.” Met elf seconden voorsprong hield ze vervolgens de Koreaanse van het podium.

Wij van O4 Wheelchairs zijn extra trots op Laura, zeker omdat wij een beenbak hebben mogen maken waarmee ze de race heeft gereden. Interessant om te weten is dat de beenbak voorzien is van een materiaal wat door middel van 3D scannen bij ons in huis exact op haar maten is gefreest.

 

 

contact

kontakt

contact

contact