Dankzij de terugkoppeling van je lichaam weet je als rolstoelgebruiker alles over goed zitten. Zo levert het afwisselen van houdingen, wat overigens door een rolstoel gefaciliteerd moet worden, een lage spierspanning op. Men zegt wel eens; de perfecte zithouding bestaat niet, de beste zithouding is de volgende!

Het kunnen verstellen van jouw rolstoel en daarmee anders kunnen gaan zitten is belangrijk. Een O4 rolstoel biedt hierbij diverse (verstellings-) mogeljikheden. In onze rolstoelen faciliteren wij dat je op elk moment van houding kunt veranderen zodat je ontspant of juist actief ondersteund wordt, met als resultaat een mooie en comfortable zithouding! Een 100% ‘gezonde’ rolstoel kan je als rolstoelgebruiker beschermen tegen pijn, zit- en rolstoelblessures als: deformaties, duurzame vergroeiingen en een pijnlijke arm-hoepel-afloop.

Hoewel ons zitsysteem jou als rolstoelgebruiker een perfecte houding biedt, streeft O4 Wheelchairs er ook naar om iedereen een persoonlijke zitinstructie te geven. Alleen op deze manier ben jij er zeker van dat jij het maximale zitcomfort uit jouw O4 rolstoel haalt. Tips die we jou nu al mee kunnen geven om goed en gezond te zitten zijn:

  1. De essentie van goed zitten is evenwicht. Kies daarom voor een ergonomische rolstoel met dynamische rij- en zitmogelijkheden.
  2. Laat jouw rolstoel correct instellen. Door de rolstoel goed in te laten stellen krijg je de beste ondersteuning tijdens werkzaamheden en worden lichamelijke klachten voorkomen.
  3. Richt je werkplek goed in. Denk hierbij aan het goed instellen van de hoogte van het bureau en het beeldscherm.
  4. Lift jezelf (opdrukken met de armen) vier tot zes keer per dag voor een goede drukwisseling en doorbloeding. Het is nog beter om dit één keer per uur te doen
     

O4 Wheelcairs - WorkHopper NL

contact

kontakt

contact

contact