Ben je eigenlijk al moe na drie uur werken? Heb je er genoeg van dat jouw rolstoel je werkprestaties beperkt? Vraag dan - met behulp van de tips in dit artikel - bij het UWV een tweede, ergodynamische werkrolstoel aan. De rugleuning en zitting van de WorkHopper van O4 Wheelchairs kan je onafhankelijk van elkaar en gemakkelijk zelf aanpassen, terwijl je zit. Hiermee vergroot je je bewegingsvrijheid, ben je breder inzetbaar en heb je aan het einde van je werkdag nog volop energie.

De WorkHopper biedt jou in plaats van één vaste zithouding, de mogelijkheid jouw zithouding telkens te veranderen. Jeroen is adviseur bij O4 Wheelchairs en spreekt dagelijks klanten in een rolstoel. “Veel mensen die werken in een rolstoel, nemen er onbewust genoegen mee dat de rolstoel veel van hun prestaties inperkt. Maar dat is vaak onnodig. De WorkHopper heeft een rugleuning die in trapjes van slechts 2 graden verstelbaar is en een zitting die traploos verstelbaar is. Onafhankelijk van elkaar. Dat betekent dat jij je niet langer hoeft aan te passen aan de standen van je rolstoel - met ongemakken, vermoeidheid en pijn tot gevolg -  maar dat je je rolstoel exact kan aanpassen aan wat jouw lijf nodig heeft.”


De hele dag door moeiteloos zelf verstellen

“Belangrijker nog is dat je deze verstellingen heel gemakkelijk en intuïtief doet, terwijl je zit”, vervolgt Jeroen. “Je verstelt je stoel namelijk met een geringe verplaatsing van lichaam en gewicht terwijl je aan een hendel trekt. Vergelijkbaar met een luxe autostoel. Wat betekent dat je de hele dag door, zonder moeite je zithouding verstelt.  Nooit meer een verwrongen werkhouding dus, maar bij elke nieuwe taak of plek, neem je een nieuwe, juiste houding aan.”  


Zelfstandiger en breder inzetbaar

Je rolstoel de hele dag perfect afstellen terwijl je zit. Het kost bijna geen moeite en je hebt er geen hulp bij nodig. Het resultaat van deze flexibiliteit is dat je over de hele dag veel van houding zult wisselen. Dat heeft ontzettend veel voordelen. Je kunt zelfstandiger werken en verder kunnen reiken om zelf bepaalde spullen te kunnen pakken of gebruiken. Belangrijker nog is dat je hierdoor meer en actiever handelingen kunt uitvoeren op je werk, waardoor je ook nog eens breder inzetbaar wordt voor je werkgever. Het zijn die voordelen, die het mogelijk maken om een werkrolstoel aan te vragen bij het UWV.

Financiering werkrolstoel door UWV

O4 Wheelchairs begeleidt met regelmaat klanten die drempels ervaren bij het aanvragen van een rolstoel bij hun gemeente of in dit geval – het UWV. Jeroen legt uit: “Als je, om je werk beter te kunnen uitoefenen, een tweede rolstoel nodig hebt, kan je deze aanvragen via het UWV. De situaties en behoeftes die je beschrijft in je aanvraag, zal het UWV overdragen aan een dealer, zoals RSR. Deze zal beoordelen welk hulpmiddel past bij jouw behoeften, waarna het UWV dit hulpmiddel zal financieren.” Aangezien de genoemde eigenschappen van de WorkHopper uniek zijn in Nederland, heb je met een heel goed onderbouwde aanvraag, een grote kans op een volledige financiering van je WorkHopper.


Jeroen geeft vijf tips voor de aanvraag:

 1. “Noodzakelijk is dat je in je aanvraag heel duidelijk aangeeft waarin je momenteel wordt beperkt door je rolstoel. Wees concreet. Bijvoorbeeld dat je het kopieerapparaat niet goed kunt bedienen, je geen spullen uit stellages kunt pakken en geen andere houding aan kan nemen wanneer je dat nodig hebt.”
 2. “Beschrijf heel concreet wat je wel nodig hebt en waarom. Als je goed kan beargumenteren dat bepaalde eigenschappen, zoals een flexibele rugleuning en zitting, jou zelfstandiger zullen maken in je functie en breder en langer per dag inzetbaar voor je werkgever, dan is dat heel waardevol voor jou, je werkgever en dus voor het UWV.”
 3. “Eis niet zomaar een specifieke stoel van een bepaald merk. Dit kan juist een negatieve uitwerking hebben op de beoordeling en financiering. Wees liever concreet en specifiek over de eigenschappen van de stoel die je wenst. Aangezien de genoemde eigenschappen uniek zijn, zal de dealer alsnog bij de WorkHopper uitkomen. Wel is het slim om de WorkHopper te noemen als voorbeeld.”
 4. “Ben je student en ervaar je rolstoelgerelateerde problemen bij je studie? Het UWV financiert ook hulpmiddelen voor studenten!”
 5. “Vraag eerst een gratis en vrijblijvende testweek bij ons aan. Dan ervaar je eerst zelf het verschil waardoor je in je aanvraag heel specifiek kunt beschrijven wat je nodig hebt. ”

Klik hier om meer te lezen over een gratis Hopper-testweek of vraag direct een gratis Hopper-testweek aan


Voordelen WorkHopper rolstoel op een rij:

 • De WorkHopper kan jouw lichaam telkens precies ondersteunen zoals jij dat wenst;
 • Op je werkplek kun jij de WorkHopper ter plekke zo instellen, zodat je jouw taak optimaal en ergonomisch verantwoord kunt uitvoeren;
 • Je kunt door de rug- en zithoekverstelling elke taak in een houding uitvoeren die voor jou prettig is;
 • Omdat de WorkHopper de meest energie-efficiënte werkrolstoel in zijn klasse is – namelijk met relatief de laagste rolweerstand bij de hoogste wendbaarheid en comfort - houd je meer energie over voor eigen activiteiten;
 • Door de uitstekende schokabsorptie rijd je op een comfortabele en pijnloze manier door de fabriek, loods of kantoor;
 • Omdat de rolstoel op basis van een 3D-bodyscan wordt gemaakt is die unieke rolstoel exact op jouw maten afgestemd;
 • De geïntegreerde kantelbeveiliging waarborgt jouw veiligheid; achterovervallen is onmogelijk;

 

Door te kiezen voor de WorkHopper, vergroot jij je bewegingsvrijheid enorm. En misschien nog wel het allermooiste voordeel; in plaats van dat je na een aantal uur werken helemaal kapot bent, heb je aan het einde van je werkdag nog volop energie voor thuis.

Lees hier de whitepaper 'Werkfrustraties van rolstoelgebruikers'.

contact

kontakt

contact

contact

Een dynamische, gevariëerde werkhouding helpt je productiever en vitaler te zijn