Twee nieuwe O4-rolstoelkleuren: Mellow Yellow en Raw Deco Teal

O4 Wheelchairs en styliste Kelly Sue presenteren twee nieuwe kleuren rugleuningen voor 2019: Mellow Yellow en Raw Deco Teal. Het warme geel en het stoere groen-blauw passen helemaal bij de fashion- en woontrends van nu en zijn toch tijdloos. Bovendien ontwerpt Kelly Sue op dit moment meerdere fashioncovers met gave prints waarmee je je rolstoel gemakkelijk verandert van stijl.

Haal jij vanaf nu ook koffie voor jouw collega’s?

1 mei, Dag van de Arbeid. Een groot deel van de rolstoelgebruikers werkt naar hun kunnen. Daarbij hebben zij nog altijd veel obstakels te overwinnen, zowel facilitair als sociaal. Een relatief klein, maar toch veel gevoeld gemis is dat rolstoelgebruikers niet deel kunnen nemen aan het ritueel van koffie halen voor hun collega’s. O4 heeft nu een prototype multi-koffiebekerhouder ontwikkelt en vraagt twee volgers deze te testen.

Heeft jouw rolstoel (nog) de juiste maatvoering? 8 uitgangspunten om te controleren.

Gaat je rolstoel al even mee, maar is je lichaam wel veranderd? Of is je rolstoel nog realtief nieuw, maar ben je niet helemaal tevreden over hoe hij zit? Het kan zijn dat je rolstoel niet exact de juiste maatvoering (meer) heeft. Jeroen Mengerink, bewegingstechnoloog en adviseur bij O4 Wheelchairs, deelt 8 basisuitgangspunten waarmee je kunt controleren of je in jouw rolstoel nog goed zit.

Multi-bekerhouder voor rolstoel in ontwikkeling!

Welk rolstoelaccessoire mis jij het meest? Dat vroegen wij onze klanten en volgers in september vorig jaar. We kregen ontzettend veel reacties, maar eentje viel op door zijn eenvoud. ‘Een houder waarmee ik ook eens koffie kan halen voor mijn collega’s’. We zijn ermee aan de slag gegaan en eind deze maand moet de multi-bekerhouder voor rolstoelen eindelijk klaar zijn.

Hoe krijg ik de juiste rolstoel vergoed vanuit de Wmo?

Je weet precies welke rolstoel je nodig hebt. Maar hoe regel je zo soepel mogelijk de aanvraag voor vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Hoogstwaarschijnlijk heb je (helaas) zelf ervaren hoe lastig en tijdrovend dat kan zijn. Hier vind je informatie om jou een hart onder de riem te steken, alsmede drie tips om zoveel mogelijk het heft in eigen handen te nemen.

Pagina's