Heeft jouw rolstoel (nog) de juiste maatvoering? 8 uitgangspunten om te controleren.

Gaat je rolstoel al even mee, maar is je lichaam wel veranderd? Of is je rolstoel nog realtief nieuw, maar ben je niet helemaal tevreden over hoe hij zit? Het kan zijn dat je rolstoel niet exact de juiste maatvoering (meer) heeft. Jeroen Mengerink, bewegingstechnoloog en adviseur bij O4 Wheelchairs, deelt 8 basisuitgangspunten waarmee je kunt controleren of je in jouw rolstoel nog goed zit.

Multi-bekerhouder voor rolstoel in ontwikkeling!

Welk rolstoelaccessoire mis jij het meest? Dat vroegen wij onze klanten en volgers in september vorig jaar. We kregen ontzettend veel reacties, maar eentje viel op door zijn eenvoud. ‘Een houder waarmee ik ook eens koffie kan halen voor mijn collega’s’. We zijn ermee aan de slag gegaan en eind deze maand moet de multi-bekerhouder voor rolstoelen eindelijk klaar zijn.

Hoe krijg ik de juiste rolstoel vergoed vanuit de Wmo?

Je weet precies welke rolstoel je nodig hebt. Maar hoe regel je zo soepel mogelijk de aanvraag voor vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Hoogstwaarschijnlijk heb je (helaas) zelf ervaren hoe lastig en tijdrovend dat kan zijn. Hier vind je informatie om jou een hart onder de riem te steken, alsmede drie tips om zoveel mogelijk het heft in eigen handen te nemen.

10 praktijktips voor een rolstoelvriendelijkere werkomgeving

Ervaar jij als rolstoelgebruiker op je werk weleens hinder van niet-aangepaste faciliteiten of sociale problemen? Hier vind je 10 praktijktips om werkfrustraties te verminderen of zelfs weg te nemen. De tips zijn gebaseerd op onderzoek naar de grootste rolstoel gerelateerde problemen op het werk dat O4 Wheelchairs onlangs in samenwerking met Support Magazine heeft gedaan. 

Toiletbezoek, zware deuren en evacueren grootste problemen voor werkende rolstoelers

In samenwerking met Support Magazine deed rolstoelontwikkelaar O4 Wheelchairs onderzoek naar de grootste rolstoel gerelateerde problemen op het werk. Maar liefst viervijfde van de respondenten ervaart hinder van niet-aangepaste faciliteiten op hun huidige werkplek. Wc’s, deuren en evacuatieplannen vertonen de meeste gebreken. Bovendien geeft meer dan een kwart van de respondenten aan sociale problemen te ervaren op het werk.

Pagina's