Wereld Gehandicapten Dag: wat doe jij vandaag?!

We hebben iets te vieren, want het is Wereld Gehandicapten Dag! Overal ter wereld worden activiteiten georganiseerd waarbij mensen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten, sporten, lachen, werken en verbinden. Oók in Nederland! Heb je een beperking en ben je afhankelijk van een rolstoel, dan is meedoen aan activiteiten niet altijd even makkelijk. Met onze rolstoelen doen wij er als O4 Wheelchairs alles aan om ervoor te zorgen dat je ook in een rolstoel actief kunt meedoen!

Voor 99,9% van de mensen met een beperking is een hulpmiddel geen luxe, maar een noodzaak. Het is voor hen een eerste levensbehoefte. Een rolstoel maakt vaak het verschil tussen deelnemen aan de maatschappij of aan de zijlijn blijven staan. Het verschil tussen jezelf zijn en een onafhankelijk leven kunnen leiden.

Hoe maak ik een persoonlijk evacuatieplan?

Een persoonlijk evacuatieplan voert verder dan de algemene richtlijnen die elk bedrijf heeft in geval van nood of calamiteiten. Hoewel een algemeen evacuatieplan als doel heeft dat iedereen op een veilige manier het gebouw kan verlaten, staat het niet altijd stil of bijvoorbeeld ook rolstoelgebruikers snel en veilig kunnen wegkomen. Een persoonlijk evacuatieplan is dus onontbeerlijk. Maar hoe ga je te werk bij het opstellen van een persoonlijk evacuatieplan?

10 tips voor rolstoelvriendelijke bedrijfsuitjes

Als rolstoelgebruiker is deelnemen aan bedrijfsuitjes niet altijd zo vanzelfsprekend als voor collega’s die niet in een rolstoel zitten. Een van de drie grootste sociale problemen die rolstoelgebruikers op hun werk ondervinden is dat externe locaties die worden ingeschakeld voor dergelijke uitjes, niet of slecht toegankelijk zijn. Hier vind je 10 tips voor rolstoelvriendelijke bedrijfsuitjes waar je in je rolstoel wél aan kunt meedoen.

Twee nieuwe O4-rolstoelkleuren: Mellow Yellow en Raw Deco Teal

O4 Wheelchairs en styliste Kelly Sue presenteren twee nieuwe kleuren rugleuningen voor 2019: Mellow Yellow en Raw Deco Teal. Het warme geel en het stoere groen-blauw passen helemaal bij de fashion- en woontrends van nu en zijn toch tijdloos. Bovendien ontwerpt Kelly Sue op dit moment meerdere fashioncovers met gave prints waarmee je je rolstoel gemakkelijk verandert van stijl.

Pagina's