• O4 en… - Handbike

  In de categorie “O4 en…” vertellen wij je graag meer over de combinatie van onze Hoppers met  accessoires van derden, waarmee onze rolstoelen uitgerust worden. In dit terugkerend item proberen wij je een goed beeld te geven van de vele mogelijkheden waarmee jouw O4 je op een nóg breder vlak kan ondersteunen.

  In deze eerste blog hierover gaan wij in op de combinatie van O4 Wheelchairs met een handbike, een veel geziene en gevraagde combinatie als het gaat om het vergroten van de actieradius van jouw rolstoel en daarmee het vergroten van jouw zelfstandigheid!

 • O4 Wheelchairs en elektrische (hoepel)ondersteuning

  Zijn onze Hoppers te combineren met accessoires van derden? Jazeker! We geven je graag een goed beeld van de vele mogelijkheden waarmee jouw O4-rolstoel je op een nóg breder vlak kan ondersteunen. Een veelgevraagde combinatie als het gaat om het vergroten van je actieradius is die van een O4-rolstoel met elektrische (hoepel)ondersteuning.

  Elektrische (hoepel)ondersteuning
  Jouw rolstoel moet natuurlijk zo licht en wendbaar mogelijk zijn. Maar het kan zijn dat de lange(re) afstanden of het nemen van een helling jou te veel moeite kosten. Je zoekt als het ware een duwtje in de rug. Hiervoor kunnen onze Hoppers gecombineerd worden met de meest voorkomende aandrijfsystemen.

 • Belang van de wiginstelling

  In eerdere blogs hebben wij de manier waarop onze Hoppers in te stellen zijn en welke voordelen dit jou als gebruiker biedt  uitgebreid besproken. Wij hadden het hier  over activiteitsinstelling  en welk effect zitinstellingen uitoefenen op de kwaliteit van jouw dagelijkse mobiliteit en dus op jouw leven.

  In deze blog willen wij in gaan op de voordelen welke wiginstelling jou kunnen bieden. De wiginstelling is het verschil in zithoogte van jouw rolstoel, gemeten aan de voor- en achterkant van de zitting.

 • Camberstand

  Camberstand, een veel gebruikte term in de rolstoelwereld. Waar het vroeger altijd onderdeel was van de sportrolstoelen zien wij steeds meer dat dit ook gebruikt wordt op rolstoelen voor dagelijks gebruik. Waar wij eerder al het belang van anti-kiep wielen benadrukten en het uitgebreid hebben gehad over het licht laten rijden van een rolstoel en wat dat doet voor jouw lichaam hebben wij het nog niet eerder gehad over camber. Reden voor ons om het hier over te hebben in deze blog!

  Als wij over de camberstand van een rolstoel praten, hebben wij het over de mate van schuinstand van het achterwiel van de rolstoel ten opzichte van het frame, uitgedrukt in graden.