• Hoe maak je een rolstoel op maat?

  We willen af van de one size fits all benadering. Telkens weer zien we dat dit soort rolstoelen jou schade toebrengen. Onze perceptie is dan ook dat het belangrijk is om zuinig te zijn op je lichaam. Met deze gedachte hebben we de 3D-bodyscan ontwikkeld.

  De 3D-tool is een nieuwe applicatie die tijd bespaart en het maat-vorm-proces betrouwbaar maakt. De techniek van 3D-bodyscanning is gebaseerd op trigonomie, in de volksmond beter bekend als driehoeksmeetkunde. Interessant om te weten is dat een 3D-bodyscan opgebouwd is uit 1 miljoen driehoeken. Door middel van een virtuele presentatie laten we jou met veelzeggende beelden de verschillen tussen een traditionele meting en een 3D-bodyscan zien. Volgens ons is dit erg belangrijk, het laat namelijk zien wat de essentie is van een duurzame gezonde houding.

 • 3D-bodyscan; omdat ieder lichaam uniek is!

  Vooralsnog is er bij veel rolstoelbedrijven sprake van traditionele metingen. Een traditionele meting vergelijken wij met rolstoelzorg 1.0. Bij rolstoelzorg 1.0 worden resultaten met een rolband gemeten. Dit kan ook wel omschreven worden als quick & dirty. Met andere woorden: je verwaarloost belangrijke zaken als de pasvorm en bewegingsafloop. Simpel gezegd word je gesimplificeerd naar vierkanten en rechthoeken waarbij er geen verschil wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen. Met als resultaat: een rolstoel die afgesteld is op een gemiddelde lengte met doorsnee 24 inch wielen zonder dat er gekeken is of het überhaupt voor jou geschikt is. Het gevolg hiervan is dat jij met de ‘schade’ blijft zitten. 

 • Bedrijfsvideo O4 Wheelchairs

  Onze innovatieve O4 rolstoelen verdienen wat ons betreft een eigen plek in de spotlight. En wat is een betere manier dan de hoppers uit te lichten in een vlotte bedrijfsvideo? Dit niet alleen omdat onze rolstoelen uniek zijn, maar ook om jou op een speelse wijze te laten zien hoe rolstoelprofessional Philip Vitt en handbikester Laura de Vaan onze hoppers ervaren.

 • Kangoeroesticks voorkomen achterovervallen

  Het schrikmoment dat door een vrije val wordt veroorzaakt is vanaf nu verleden tijd. De dempende telescopische tipcontrol van O4 voorkomt namelijk dat je achterover kan vallen met je rolstoel. Op dit moment nemen veel rolstoelgebruikers een compensatiehouding aan doordat ze bijvoorbeeld bang zijn om om te kiepen. Met als gevolg dat het lichaam vergroeit, misvormt of deformeert.