Gaan staan en zitten is voor veel rolstoelgebruikers een belastende handeling. Het kan zelfs zo belastend worden dat er steeds vaker van wordt afgezien. De algemene dagelijkse handelingen komen dan onder druk te staan. De gevolgen hiervan kunnen inactiviteit of een teruggang in de algemene activiteit zijn.

Houdingsveranderingen in je rolstoel

De Actief-Passief-Module (AP-Module) is een innovatief hulpmiddel dat inzetbaar is als het gaan staan en het gaan zitten moeizaam, onveilig of onmogelijk is. De AP-Module biedt je extra ondersteuning bij belangrijke houdingsveranderingen.

Continu actieve ondersteuning

De O4-rolstoel met AP-Module is perfect voor iedere werkplek. Door een continu actieve ondersteuning ervaart de rolstoelgebruiker meer steun en een grotere reikwijdte tijdens de werkzaamheden. Het systeem compenseert deels het lichaamsgewicht van de gebruiker. Als het lichaamsgewicht 40% wordt gecompenseerd, dan voelt dat voor de rolstoelgebruiker aan alsof hij 60% minder weegt. Dit betekent dat de rolstoelgebruiker met verminderde beenspierkracht nog zelf kan gaan staan. Ook de frequentie van het gaan staan kan hierdoor vergroot worden. Dit kan weer positieve gevolgen hebben voor je lichaamsfuncties.

Verbeterde fysieke conditie

De AP-Module van O4 Wheelchairs is mede gebaseerd op het 'use-it-or-lose-it-principe'. Je blijft eigen spierkracht gebruiken en het systeem stimuleert je om actief te blijven, zodat je minder kans loopt op bijkomende problemen. Door meer zelf te kunnen doen, ervaar je een betere kwaliteit van leven. Natuurlijk wordt de fysieke conditie zo ook gestimuleerd.

De AP-Module kan op de OlympicHopper en op de SwayHopper worden geplaatst. 

"Ik sta nu veel vaker op, ik zweef als het ware. Deze rolstoel geeft mij het gevoel alsof ik 40% minder weeg. Ik kan daardoor gemakkelijker overstappen naar een stoel of auto. Ook heb ik nu minder klachten. Ik heb minder last van dikke benen en vingers, mijn bloed stroomt weer sneller. Doordat ik vaker in en uit de rolstoel ga, heb ik minder last van drukplekken."

O4-Rolstoelgebruiker

O4 Wheelchairs - Actief Passief Module - van zitten tot staan

contact

kontakt

contact

contact