zoeken
 

Techniek

Techniek

 

Gescheiden zit- en rij-unit

Uit onderzoek blijkt dat rolstoelen niet altijd juist of optimaal zijn afgesteld. De positionering van de mens ten opzichte van de zit-unit en de rij-unit komt niet overeen. Dit kan leiden tot vervorming, onrust en moeizaam voortbewegen. Bij O4 rolstoelen zijn de zit-unit en de rij-unit gescheiden. Een interface, ofwel snelverstelling, koppelt deze units aan elkaar. Via deze interface kunnen verstellingen en instellingen heel snel worden gedaan. Ook nastellingen zijn eenvoudiger. Maatwerk blijft beperkt en herinzetbaarheid is gemakkelijker.

 

Antropometrie van de rolstoel

Het DNA van goed zitten in een rolstoel? De primaire afmetingen van de stoel moeten nauwkeurig zijn afgestemd op de lichaamsmaten van een cliënt. O4 zorgt ervoor. Ons algemene maatsysteem voor rolstoelen is gebaseerd op de antropometrische gegevens van 1200 gemeten testpersonen. De metingen zijn gedaan in samenwerking met TNO Technische Menskunde.

 

Prestaties meten

Uw cliënt moet gezond zitten in een rolstoel en er licht en energiezuinig mee rijden. Het kan allemaal met O4 rolstoelen! Wij brengen de prestaties van onze rolstoelen zorgvuldig in kaart met de O4-4Punts weegschaal, de Energie-Ergometer en het Rolstoel-Hindernissenparcours.

 

Share this
Rolstoelen

EasyHopper

voor een verlicht gevoel...

OlympicHopper

voor een actief leven...

SwayHopper

voor een brede in- en uitstap...

TripHopper

voor de juiste hoogte...

MultiHopper

die grenzen opheft...

Actief Passief Module

Dé werkplek rolstoel...

Het RCA-Seat-System

flexibele zitoplossing...

De O4-4Punts weegschaal

de juiste balans voor...